11.11.15

Brno, kam na něco dobrého na zub? + další kulturní vyžití

Hezký večer vám všem!
Věřím, že dnešní článek určitě potěší všechny brněnské gurmány, neboť dnešní příspěvek je plný nejrůznějších tipů na mé oblíbené brněnské restaurace a kavárny.

1) BURGER INN

Pokud si chcete zajít na výborný burger s domácími hranolkami a domácí omáčkou, zkuste Burger Inn, který jsme nedávno navštívili. Tento podnik se nachází v centru města na ulici Běhounská. Čeká vás zde moc milý personál, který přímo před vámi připravuje objednané pokrmy. Pokud plánujete návštěvu ve větším počtu, na rezervaci určitě nezapomeňte, neboť restaurace je poměrně maličká a hojně obsazená.

2) K1 STEAK HOUSE
Další vynikající burger můžete zakousnout v K1 Steak House. Burger je sice o něco větší, nežli ten v Burger Inn, ale porci hranolků si k němu musíte objednat zvlášť, což je pro mě takové malé mínus. Dále tu mají také výborného lososa a cibulačku. Prostředí, které tahle restaurace nabízí, je velmi příjemné, takové domácí a poměrně prostorné. Obsluha je tu moc milá a jídla se dočkáte poměrně rychle.

3) POTREFENÁ HUSA & BAGETERIE BOULEVARD
Potrefená Husa, která se nachází u Vaňkovky a Svoboďáku, je dalším místem, kde si člověk rozhodně pochutná. Ve Vaňkovce se stejně tak nachází nedávno otevřená bageterie Boulevard, kde mám nejradši výborné patatas s domácí omáčkou.

4) PIVNÍ OPICE & KAVÁRNA U RAKA
Pivní Opice je dalším místem, kde se můžete dobře najíst a něco dobrého popít. Tahle restaurace/bar se nachází přímo na České, tím pádem je jasné, že rezervace je často nutností, hlavně v podvečerních hodinách. Kavárna u Raka je další báječné místo, ve kterém jsem byla tolikrát, že to půjde jen stěží spočítat. Ráda sem chodím nejenom na výbornou kávu, ale také na skvělou limonádu, mrkvový dortík a panini. Odpolední menu stojí také zato.

5) THE CAT CAFE/UGOVA SALETERIE/TCHIBO
Hned pod Mendlovkou, kde studuji, se nachází opravdu krásná kavárna The cat cafe. Kromě báječné kávy si zde můžete dát třeba i skvělou limonádu a samozřejmě něco dobrého na zub. Často zde také narazíte na různé sezónní specialitky jako je latté s medem, skořicí a karamelem (myslím, že ta kombinace byla právě takto). Moc se mi líbí také celkový útulný interiér této kavárny. Není tomu tak dlouho, co se v Olympii otevřela Ugova Saleterie. Jupí, už nebudeme závidě Pražákům. Na skvělou kávu ráda chodím také do Tchiba, které je opět ve Vaňkovce nebo také na náměstí Svobody. A na samotný závěr jsem vám slíbila něco i z kulturního vyžití, tím bude jeden tip do kina. Pokud máte rádi vtipné komedie, tak si určitě skočte do kina na pokračování "Fakju pane učiteli".

Navštívili jste některá z těchto zmíněných míst? A co by jste mi naopak doporučili vy?
Mějte se krásně, těším se na vaše komentáře a dobrou noc  

12 komentářů:

  1. Znám jen Potrefenou husu a Bageterii. Nedávno jsme objevili Predator burger, mají tam ty nejlepší domácí burgery co jsem kdy jedla. :-) Hezky nafoceno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo? tak to děkuji moc za doporučení, o Predator burgeru slyším poprvé a moc ráda vyzkouším :-).

      Vymazat
  2. Super tipy! Patatas si dávám také moc ráda :) S přítelem jsme chtěli zajít na nějaký burger a díky tobě máme jasno kam - Burger Inn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to mě těší :-) a věřím, že si tam pochutnáte, nám se tam opravdu moc líbilo :-).

      Vymazat
  3. No mňam, mňam, mňaaaaam, asi se brzo vydám na ty mňamky speciálně teda do Brna :)

    OdpovědětVymazat
  4. Cat cafe je ta kavárna, kde mají kocčky a můžeš si je hladitapod? Nějaká taková je i v Praze, musím tam brzy zajít !

    OdpovědětVymazat
  5. vďaka za tipy, určite využijem, keď pôjdem za kamošmi do Brna :)

    OdpovědětVymazat
  6. mňam, zostala som hladná :D super tipy
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat