24.02.14

Revoluce jménem Stay Matte (primer+ make-up)

Hezký večer,
dovolte mi přivítat Vás u dnešní recenze. Ti z Vás, co mě sledují i na facebooku mají náskok v tom směru, že již přesně ví, jaké články jsem si pro tento týden přichystala. Rozhodla jsem se totiž pro přípravu takového menšího harmonogramu a docela by mě zajímalo, co na to říkáte. Máte rádi pevně daný plán nebo naopak radši to "překvápko"? Předem děkuji za vaše odpovědi. Teď se však vrhneme na hlavní téma dnešního článku.

Okolo novinek z řady Stay Matte se již nedávno strhl pěkný rozruch. Upřímně řečeno primer i make-up mě nechal poněkud chladnou a rozhodně jsem tyhle výrobky za žádné boom nepovažovala. S postupem času jsem si však při pročítání recenzí na dalších stránkách začala říkat, že aspoň ten primer by přeci jen za zkoušku stál. Nakonec to dopadlo stejně i s make-upem a oba výrobky se vyhřívají u mě doma v kosmetické poličce. Vyplatila se mi však tahle koupě nebo naopak za to vůbec nestála? Tohle všechno se můžete dozvědět právě teď!


1)Stay Matte primer

Do téhle doby jsem s primery zrovna dvakrát nekamarádila. Zkušenost jsem zatím měla s bázemi, které byly čiré a gelové konzistence. Vždy po aplikaci jsem nabývala takového pocitu, jako kdybych na obličeji měla nějaké "žužu" a nemohla se dočkat až líčení půjde dolů. Zkoušela jsem například Primer od Sephory nebo MUA. Průlom přišel až tehdy, co jsem si pořídila bázi Stay Matte. Konzistence je v tomto případě taková spíše krémovější, za což dávám opravdu veliký bod nahoru. Po nanesení se báze okamžitě vstřebá a pleť působí hned matněji. Poté stačí nanést make-up, který opravdu poté moc pěkně drží a pleť vydrží bez mastného efektu třeba i celý den! Určitě chci upozornit také na to, že si k této bázi nemusíte speciálně kupovat make-up Stay Matte. Za další pozitivní věc považuji určitě i fakt, že má pleť tuhle bází snáší poměrně dobře bez nějakých nežádoucích jevů, takže žádné osypání, zarudnutí či podráždění se nekonalo. Bázi bych tím pádem chtěla s radostí doporučit dále.

2) Stay Matte make-up

V první řadě vám představím onen světlejší odstín (True Ivory). Upřímně jsem se zprvu bála, zda-li vůbec vhodný odstín v drogérii seženu. Na internetu jsem si totiž všimla mnohých diskuzích o tom, jak jsou všechny odstíny dosti světlé. Světe div se, ale nakonec jsem domů odešla s True Ivory, což je 103. Tím pádem v drogérii zůstala ještě jedna světlejší varianta. Faktem je, že na zimu bych si koupila asi úplně ten nejsvětlejší, ale jelikož se pomalu uchyluje k jaru, sáhla jsem právě po této variantě. Jinak make-up naleznete v takové klasické tubičce. Ta sice nenadchne, ale ani neurazí. Na pleť se nanáší poměrně a jeho konzistence bych ohodnotila jak takový hezký střed (make-up není ani tekutý, ani tuhý). Rozhodně bych však tento make-up doporučovala především těm, kteří mají mastnou pleť, v opačném případě nikoli. V současnosti používám zmiňovanou bázi + tento make-up a výjimečně k fixaci pudr Stay Matte. Tahle trojka je opravdu zlatá, jelikož jsem se nekontrolovatelného lesku během dne vážně zbavila. Make-up má však tendenci zvýrazňovat suchá místa. Jinak na fotografii můžete omrknout i další odstín a to Soft Beige 200, který si pro změnu pořídila ségra. Stay Matte se jinak moc hezky přizpůsobí s tónem vaší pleti, takže za mě opět ANO!

A jaká je vaše zkušenost s výrobky z řasy Stay Matte?


Piště, přehánějte a já se budu moc a moc těšit, ve středu pa, vaše V. ♥

48 komentářů:

  1. Já si nemyslím, že ten make-up je vhodný na mastnější typ pleti... Já ji mám smíšenou a absolutně mi nesednul. Nejen že nematuje, ale dokonce se po něm lesknu ještě víc než po normálním make-upu. Navíc se mi shlukuje na obličeji do map a z nosu, který mám nejmastnější, po pár hodinách zmizí úplně :-( Bázi jsem nezkoušela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ? :-( tak to se divím, mně teda sedl vážně parádně.

      Vymazat
  2. Z řady Stay Matte mám zmíněný pudr a ten je vážně poklad! Primer vypadá moc dobře, ale já jsem právě spíš na to "žužu" :D Takže Dermacol vede. Ale ty odstíny u make-upu se jeví docela tmavě, s tím mám bohužel problém. Absolutně všechno je pro mě tmavé :D
    A k tomu plánu: já to mám tak půl na půl - někdy mi vyhovuje, když na blogu vidím seznam dalších článků, ale u jiných se zase ráda nechám překvapit :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem s make-upem nadmíru spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  4. Make-up Stay Matte od Rimmel je taká moja stálica, stále keď sa mi minie musím si ho kúpiť znova. Tento v novom balení som ešte neskúšala ale myslím že bude rovnako dobrý. A furt čakám kým niekto zrecenzuje ten primer a konečne som sa dočkala. Ak bude každá recenzia taká pozitívna tak pôjdem aj do primeru!!
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Primer je vážně úžasný, sama jsem tímto faktem byla docela zaskočená, protože jsem takový výsledek vůbec nečekala :-).

      Vymazat
  5. Miluju tento makeup! Je to jediná značka z drogérky, jejíž odstín opravdu sedí k mojí světlé pleti :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jeden produkt jsem nevyzkoušela,jelikož třeba takový make-up je na mě i v tom nejsvětlejším pořád docela tmavý:/ Ale primer vypadá fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ? :-(, světlejší odstíny jsou dostupné akorát v zahraničí no, co jsem se tak doslechla.

      Vymazat
  7. I used this twice And was great ! probably I'll buy a new :)
    have a nice day ! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Měla jsem vzoreček, ale byl šíleně oranžový, ale i tak jsem si ho nanesla na chvíli doma, ať vyzkouším a byl i fajn, takže až mi dojdou všechny mé make-upy (zrovna jsem si koupila jeden nový, Dermacol), tak asi se vrhnu na něj. Pudr Stay Matte jsem měla, je dobrý, ale více mi vyhovuje od NYC transparentní. Ten Stay Matte mi vysušoval moc obličej. Ale ten Primer mě zaujal nejvíce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji skočit do drogérky a omrknout všechny varianty :-), já jsem například byla přesvědčená, že určitě odejdu s tím nejsvětlejším odstínem (pokud mi vůbec sedne) a jak to nakonec dopadlo :-)).

      Vymazat
  9. Musím se přidat k tvému názoru :) Stay Matte mě na zimní-jarní období sedne...ale na léto s ním rozhodně nepočítám :) Jinak super článek :)

    OdpovědětVymazat
  10. Čtu na něj všude samou chválu! :) Asi to za vyzkoušení vážně stát bude. :) Ráda bych tě pozvala na giveaway, která zrovna běží u mě na blogu. :) O co se hraje zjistíš až tam, ale výhra určitě stojí za to! Tak šup ke mě na blog a vyhraj!
    http://noordinary-girl.blogspot.cz/2014/02/giveaway-no1.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mohu opravdu jedině doporučit :-), jinak díky moc za pozvánku, mrknu se k tobě O:-).

      Vymazat
  11. Anonymní25/2/14 12:15

    Mám bázi i makeup v tom nejsvětlejším odstínu s bází sem docela spokojená lesknu se o něco míň ale makeup je děsnej kupovala sem si ho teda v zimě a děs vysušoval zvýrazňoval suchá místa i se mi zdálo že trochu oxidoval do oranžova čekám až ho budu moct vyzkoušet v létě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ?:-O tak ho možná zkusit nakombinovat třeba s jiným make-upem pokud nesedne odstín, sama to dělám poměrně často :-)

      Vymazat
  12. Měla jsem tento makeup ve vzorečku a vůbec mi neseděl, ale mám suchou a citlivou pleť, takže opravdu není primárně určený pro mě :) A já mám raději články jako překvapení.
    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, aha :-(, tak to bych ho asi moc nedoporučovala. Jinak tak to si nějaká ta překvápka určitě nechám do zásoby :-)!

      Vymazat
  13. Já jsem s tímto make-upem spokojená, mě vyhovuje dokonale :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/giveaway-insta-post-2.html

    OdpovědětVymazat
  14. Taky tento makeup vlastním, a ikdyž je na mě trošičku tmavší než jsem předpokládala tak je pořád skvělý a vyhovuje mi!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, já na něj také nedám dopustit, strašně jsem si jej oblíbila :-).

      Vymazat
  15. Chci vyzkoušet bázi i makeup :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. make-up mám a som spokojná, na bázu sa chystám, tak snád ma nesklame :)
    BeeKey

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ji doporučuji vyzkoušet, je skvělá :-).

      Vymazat
  17. Ja používam púder Stay Matte a nedám naň dopustiť :)

    LeroseP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se ti vůbec, ale vůbec nedivím :-), lepší pudr prostě neznám!

      Vymazat
  18. Ze Stay Matte mám akorát pudr, ovšem uvažuji o té bázi. Prozatím nemám s bázemi moc zkušeností a právě nechci, aby mé první zážitky s nimi byly negativní, takže to asi "risknu" a půjdu si ulovit tu bázi. Myslím si, že na akce typu plesy, zábavy nebo taneční večery by se mohla skvěle hodit (ono kdo stojí o to odbíhat každou půlhzodinku přepudrovávat, že?? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bázi vážně doporučuji :-), nedávno jsem primerům obecně nemohla přijít na jméno. Tahle mi však doslova vyrazila dech v dobrém slova smyslu . A jinak přesně jak říkáš :-), koho má pořád bavit odbíhat na "dámy" :-D :-)!

      Vymazat
  19. On je ještě světlejší odstín?:O jak se jmenuje, já nikdy nenašla:/

    OdpovědětVymazat
  20. S make-upem jsem naprosto spokojená, jediný make-up po kterém se nelesknu a můžu ho používat i bez pudru :) primer si mám v plánu také pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  21. Mám to s těmi "rosolovitými" bázemi úplně stejně :-) proto jsem všechny darovala mamince. Tato mě ale zaujala, i když jsem prostě bázím na chuť ještě nepřišla. Na makeup jsem se už několikrát koukala, ale píšeš, že bys ho pro suchou nedoporučovala, a tak jsi vlastně rozhodla za mě :-) skvělá recenze :-* ♥

    OdpovědětVymazat
  22. Teda, pokud mám být upřímná, to mě moc nezaujalo :D Mám radši řidší make upy. Ale ta báze mě taky moc neláká, docela se jí ojím, protože -jak píšeš i ty- s tímhle nemá zkušenosti :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému z nás sedí něco jiného no :-*

      Vymazat
  23. Zatím s touto značkou nemám žádnou zkušenost, ale vypadá dost dobře. Mám moc pěkný stojan na kosmetiku, jestli se to tak dá nazvat :-)

    poli-sirotina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doporučuji určitě něco vyzkoušet :-)

      Vymazat
  24. Já mám make-up a byla jsem příjemně překvapena, fakt mi vyhovuje :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní16/3/14 11:17

    Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli jsi pod primer dáváš krém ? Martina
    macek.nem@seznam.cz

    OdpovědětVymazat