26.01.14

Rozhovor s Miou Doxanskou (Kissbook)

Hezký večer,
dnes bych Vás mile ráda přivítala u rozhovoru s jednou báječnou blogerkou, kterou sama již dlouhý čas obdivuji. Nebudu Vás dlouho napínat a rovnou Vám prozradím, že se jedná o sympatickou Miu  z Kissbooku. Pokud se chcete dozvědět o této inspirativní krásce něco nového, nezapomeňte si přečíst dnešní interview.


1) Milá Mio, v první řadě nám pověz, jak ses vůbec k blogování dostala a jak dlouho se již této aktivitě věnuješ?


Milá Vendulko,
o blogování jsem se dozvěděla už někdy před osmi lety. Zprvu jsem navštěvovala severské blogy, kde jsem si spíše prohlížela fotky a nápady. V té době jsem měla základy angličtiny a navíc ani ty blogy povětšinou v angličtině ani psány nebyly. U nás byly tenkrát populárními blogy o celebritách, až jsem jednou objevila Sandru Leopardovou, která mě moc bavila, a tak jsem si blog založila také. Ten první byl spíše jen o módě, troufám si říct, že dost o ničem, ale každý nějak začal a chybami se člověk učí. Můj následující blog byl poté více o mém soukromí, což samozřejmě se stoupající sledovaností nedělalo dobrotu. V té době jsem ještě neměla žádnou zkušenost s anonymními komentáři, ani mí známí o mém blogování nevěděli, a proto, když se o mně začalo vědět více, jsem svou první popularitu tak trochu nezvládla, blog zrušila a dala si asi na rok a půl pauzu, pokud si dobře pamatuji. No a teď už mám Kissbook se kterým jsem momentálně spokojená a hlavní je, že mě to tvoření stále baví.



2) Věnovala by ses ráda blogu i v budoucnosti nebo bys svou tvorbu radši orientovala jiným směrem?


Nevěřím tomu, že by mě blog mohl uživit, protože já nikdy moc nebyla na bannery nebo balamutění čtenářů, jak se mi něco na tomto e-shopu líbí, jen aby si věc koupili a já měla provize z prodeje. Možná jsem hloupá, ale tohle jednoduše není můj styl, ani proto blog nemám. Snažím se, aby pro mě byl stále zábavou a patřil do oddechových aktivit, které mě těší. Jasně, že mě občas (převážně kosmetické) firmy potěší nějakým produktem, který obdržím zdarma, abych jej okomentovala na Kissbooku, ale dosud jsem nepřijala žádné peníze. Kdyby tomu tak bylo, pravděpodobně bych je investovala do soutěže pro čtenáře nebo do nové techniky (pro snadnější focení apod.). Nicméně to už jsem odbočila od otázky. Ano, v budoucnu bych se ráda věnovala blogování, pokud mě bude stále tak bavit a naplňovat jako momentálně a myslím si, že by mi zkušenosti a úspěchy s blogem mohly dopomoci k budoucímu povolání. Blog je vlastně společně s výtvarným uměním zájmem, který mi vydržel nejdéle. Mrzí mě, že se těmto koníčkům teď kvůli studiu nemohu věnovat tak intenzivně, jako v minulosti, ale věřím, že bude zase líp.



3) Prozraď nám, jak zvládáš skloubit dohromady školu, práci plus další aktivity a přitom vždy vypadáš perfektně?

Upřímně? Nejde mi to dost dobře. Nikdy mi moc nešlo plánovat a vše splnit do daného termínu. Škola není tak hrozná, dokud nepřijde zkouškové. J Má momentální práce je spíš taková minibrigáda, která mi nezabere moc času a dá se v pohodě zvládnout. Hlavně když to člověka i baví, pracovní povinnosti nebere jako práci. Jinak nemyslím si, že vypadám perfektně, ale přiznám se, že se o sebe snažím starat, abych se cítila i vypadala dobře, protože se nechci v životě za něčím stále hnát. Neustále si připomínám, že žiju jen jednou, a proto si už z neúspěchů nedělám takovou hlavu, jako dříve a snažím se být šťastná sama se sebou, soustředit se na sebe (a své blízké samozřejmě). Zkrátka život je neskutečně krátký na to, abych se hnala jen za výbornými ve škole, za kariérou, atd. Raději se v klidu hezky upravím, protože když se budu líbit sama sobě, bude pro mě celý den hned hezčím. Žiji pro přítomnost, nikoliv pro budoucnost. Vím, že to není nijak motivující, ale opravdu si myslím, že klíčem k úspěchu není „jít přes mrtvoly“, avšak být v pohodě, vyrovnaný a spokojený sám se sebou.



4) Pokud máš zrovna volnou chvíli, čemu se ráda věnuješ, pomineme-li blogování?

Moc ráda uklízím a reorganizuji, miluju dekorování a neustálé změny v interiéru. Dále pak moc ráda peču a samozřejmě i jím. Baví mě čtení, sporty jako plavání, cvičení ve fitku a jóga. A také ráda kreslím na papír i líčím tváře. Nesmím ale zapomenout zmínit i focení, pěší túry po památkách a trávení času s mým psem. Je toho opravdu dost a neustále své aktivity měním. Typický blíženec.


5) Jakých největších úspěchů se Ti díky tvorbě blogu dostalo? A jak moc se Tvůj život změnil potom, co jsi s blogováním začala?

Objevila jsem se v pár českých známých magazínech, oslovilo mě pár pro mě velmi prestižních značek, ale vlastně každý okomentovaný čtený článek pokládám za úspěch, stejně tak všechny milé emaily a vzkazy plné podpory a motivace. Nepostřehla jsem, že by mi blogování nějak změnilo život, jelikož bloguji už od útlého věku. Soukromí si už velmi střežím, pár opravdových přátel, kteří mě v blogování podporují, mám. Změnilo se možná to, že bych bez blogu asi neměla možnost poznat několik zajímavých lidí, kteří mě nějakým způsobem obohatili a třeba i posunuli dál, takže toho si určitě cením. Jinak vedle blogu žiju úplně normální život, což si někteří čtenáři neuvědomují, ale vážně je to tak. Opravdu nejsem robot, který sedí 24 hodin za notebookem a stále se usmívá a všechno okolo je jen sluníčkové a dělá se samo od sebe. Haha. Snažím se být online „zdravě“, i když ne vždy se mi to samozřejmě daří – někdy se internetu věnuji až moc, ale někdy zas úplně vypnu a dám si pár dní odpočinek. V tomto ohledu je třeba rovnováhy, stejně jako je tomu v životě.



6) Kdybys měla vybrat jeden svůj absolutně nejlepší kosmetický výrobek, jaký by to byl?

Asi by to byl balzám Bí mat cay. Jednak vzhledem k tomu, že mám už třetí balení, a hlavně proto, že vyléčí jak popraskané rty, tak i drobné pupínky, oděrky, suchou nehtovou kůžičku a dokonce se mi skvěle osvědčil i jako růstové sérum na řasy a obočí.



7) Co bys poradila všem, kteří by se rádi začali blogování věnovat?

Zmiňovat aby tvořili s láskou a snažili se o originalitu je už poněkud cliché. Tak se pokusím úplně konkrétně: Je dobré mít trefný název blogu, který dobře zní a pokud možno vás nebo tma blogu nějak vystihuje. Dále je pak dobré mít jednoduchý design, zapamatovatelné logo nebo nějakou poznávací značku, pár vlastních pravidelnějších rubrik/témat. Nepsat článek jen, protože jste dlouho nic nenapsali, a tak musíte něčím rychle přispět – takže dát si na článku záležet, ozvláštnit ho, dát do něj kousek ze sebe. Snažit se hezky nafotit přílohy k textu, aby byly fotky jasné a pěkné na pohled. Zaměřit se při psaní i na drobné detaily, jako zarovnání do bloku a čitelné písmo. Vždy je dobré o blogu přemýšlet, jako svůj potencionální čtenář – musí to bavit vás a líbit se první vám, než to ukážete ostatním. Čtenáři to poznají a budou se na blog rádi vracet.



8) Na všech fotografiích vypadáš vždy spokojeně a usměvavě, jaký je Tvůj recept na štěstí?

Myslím, že už jsem se k tomuto tématu vyjádřila v otázce č.3. Zkrátka přej a bude ti přáno. Největším štěstím pro mě je, když jsou šťastní lidé, které mám ráda. Přesný recept na štěstí sice nemám, ale mám napsána v diáři má tři oblíbená mota, které si přečtu, když mám špatný den (nebo i dny):

If you want the rainbow, you must first go through the rain.

Hey little fighter, soon it will be brighter!

A jedno poněkud drsnější, ale dost trefné, protože nic vám nezlepší náladu, než když neztratíte úsměv na tváři: She’s hurt, mentally and emotionally. But everyday, she walks with smile, because that’s who she is. The girl who never stopped smiling.


9) Prozradíš nám něco málo, na co se můžeme do budoucna těšit?

Teď momentálně třeba na velmi žádaný článek o tom, jak skladuji makeup. Chtěla bych na Kissbook přidat nová témata, ale koncept ponechat tak nějak stejný. Momentálně mi vše vyhovuje, jediné, co mě brzdí v aktivnějším přístupu je studium, ale s tím se nedá moc dělat. I tak se snažím blog vést dál a snažit se budu nadále.



10) A na závěr, co bys vzkázala všem svým věrným čtenářkám, které Tě pravidelně sledují?

Že je mám moooooooooc ráda a velice jim děkuji za jejich motivaci, protože hlavně díky jejich odezvě mě blogování stále baví. A ještě malý vzkaz na závěr: Nenechte si „kecat“ do života, žijte podle sebe a buďte samy sebou. Oblékejte se každý den tak, abyste se cítily dobře a také tak, jako by byl každý den dnem posledním. A upravujte se a pečujte o sebe rovněž, jak dlouho vy samy chcete, protože si to zasloužíte a není nic důležitějšího, (pokud jde konkrétně o vás), než abyste byly samy se sebou spokojené. Všechno pak hned půjde lépe!


Kontakty:


2) FB



Doufám, že se Vám rozhovor líbil. Mie bych tímto chtěla mockrát poděkovat za poskytnutí skvělého interview a zároveň jí popřát mnoho štěstí a úspěchů do budoucna :-), mějte se krásně a brzy pa, vaše V.

Zdroj fotografií: http://kissbookbymia.blogspot.cz/

45 komentářů:

  1. Skvělý rozhovor! Mia je neskutečně krásná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mia má super blog, ráda ji čtu a je mi strašně sympatická, taková svá a upřímná. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Povedený rozhovor! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní26/1/14 20:15

    Diky za rozhovor, Mia je urcite jedna z nejsympatictejsich blogerek a jeji prispevky ctu moc rada:) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač :-), Miu mám osobně strašně moc ráda, takže tvořit tento článek byla pro mě nejen velká čest, ale především radost.

      Vymazat
  5. Suprový rozhovor, velice se ti povedl :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Super rozhovor, Mia je skvela!

    OdpovědětVymazat
  7. Veľmi inšpiratívne interview :)).. Mia je jedna z mojich TOP blogeriek, jej blog je úžasný <3
    Bí mat cay

    OdpovědětVymazat
  8. Veľmi inšpiratívne interview :)) Mia je jedna z mojich TOP blogeriek, má úžasný blog <3
    CHOCOLATE KISS

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju za rozhovor, Miu mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  10. Super rozhovor, veľmi dobre sa to čítalo :) tiež mám rada jej blog :)
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  11. Miu sleduju pravidelně, ten blog mám ráda:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mia je vážne super ! skvelý rozhovor :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Mia je taká moja malá závislosť, ale len malá. Vždy sa teším, keď pridá niečo nové. Jej blog je jeden z mojich najobľúbenejších blogov, ktoré sledujem. Veľmi dobre píše, má krásne fotky a z jej blogu cítiť, že do toho dáva dušu aj srdce. Pekný rozhovor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! Miluji její články plné energie a nadšení, když jsem se rozmýšlela nad tím s kým bych rozhovor ráda udělala, napadla mě zrovna tahle báječná blogerka :-).

      Vymazat
  14. Výborné :-) Ona je vážně zlatá :-) a ty taky Vendulko :-)

    OdpovědětVymazat
  15. velmi hezký, milý rozhovor!

    OdpovědětVymazat
  16. Moc příjemný rozhovor!

    OdpovědětVymazat
  17. Fajnový rozhovor, ďakujem za návštevu u mňa na logu a aj za pochvalu. Som rada, že som našla tvoj blog, máš to tu krásne, sledujem cez CFG (dúfam, že to bude vzájomné) :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzanko, také moc děkuji, určitě k tobě ráda mrknu :-) !

      Vymazat
  18. Musím pochválit otázky, mají super koncept a nejsou to běžná klišé :) Mia má velmi dobrý blog, který se příjemně čte. Rozhodně ji považuju za jednu z "inteligentních" blogerek, když to tak napíši, která si na nic nehraje a zaslouží si svůj úspěch.

    OdpovědětVymazat