14.03.16

AMSTERDAM 2016

Nechce se mi tomu ani věřit, ale po třech měsících odmlky bych vás strašně ráda pozdravila u nového článku. Musím říct, že mi psaní zde neskutečně chybělo (a ani bakalářka mi to nevynahradila). Z druhé strany musím uznat, že dát si pauzu nebylo vůbec od věci, neboť jsem si alespoň uvědomila jak to s blogováním vidím i nadále. Závěr je takový, že se budeme vídat nadále zde nebo třeba na nové doméně, takže hurá a zpátky k dnešnímu článku, který už na vás čeká :-).
Náš výlet do Amsterdamu byl tak trošku spontánní záležitostí, avšak stál rozhodně za to! Do Holandska jsem s totiž toužila podívat již nějaký čas, takže tímto výletem se mi to konečně splnilo. Cestovaní je pro mě záležitostí, která mě neskutečně baví. Nerada bych to zakřikla, ale pokud půjde všechno podle plánu, Amsterdam nebyl poslední zastávkou mých zahraničních cest v tomto roce.


Naše cesta byla započata trasou Brno-Praha, jelikož do Amsterdamu nám to letělo právě z Prahy. Musím se přiznat, že se "studentem" jsem jela poprvé a naposledy to určitě nebylo, filmečky a kávička grátis, to je hned ta tříhodinová cesta jinak uteče.


Věděli jste, že Schiphol je považováno za třetí největší letiště v Evropě? Já samotná byla učarovaná již ze samotného letiště, třeba z téhle široké nabídky všemožných salátů.


Po příletu jsme se mohli vydat obdivovat krásy Amsterdamu a že se bylo na co dívat.
Myslím, že více než komentáře samotné vám toho více prozradí fotografie. Za den, který jsme k prozkoumání Amsterdamu měli, jsme se toho snažili prochodit, co nejvíce.


Neminuli jsme ani dům Anny Frankové, i když dovnitř jsme se díky nekončící frontě nakonec nedostali. Deník Anny Frankové jsem četla několikrát. Vidět alespoň z části místo, kde se děj odehrával pro mě neskutečně moc znamenalo.


Cestou přišla samozřejmě i chuť na něco dobrého a třeba tahle cibulačka byla vážně naprosto bezkonkurenční.


Cestujete také rádi?
Moc se těším na všechny vaše komentáře, ještě po takové době. Takže šup, šup, piště, komentujte, všechno, co vás napadne.
Doufám, že se vám dnešní příspěvek líbil a brzy se uvidíme u dalšího článku, hezký večer vám všem ♥.

9 komentářů:

  1. Já se zrovna teď do Amsterdamu chystam, ale stale shanim nejake levnejsi ubytovani u centra, nemuzes mi neco doporucit?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych strašně moc ráda, ale jelikož jsme jeli "nonstop" :-D, tak jsme nakonec žádné ubytování ani nevyužili :-(.

      Vymazat
  2. V Amsterdamu jsme byli v říjnu na pár dní a byla jsme nadšená. Všude čisto, samé palačinkárny a milí lidé. Akorát ti cyklisti a lidi na skůtrech byli dost nebezpeční :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lépe bych to nevystihla :-D, akorát teda palačinky jsem nestihla vyzkoušet.

      Vymazat
  3. Krasny vylet i fotky
    http://andrejkabblog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky:)
    Amsterdam je prenádherný:))
    A chcela by som ťa pozvať na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  5. Pekné fotky, ja som v Amsterdame strávila na výlete tiež jeden deň, rozhodne to stálo za to ale času bolo málo, je tam toho naozaj veľmi veľa krásneho k videniu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné!
    seulementteresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat