19.06.14

Top 5 v dekorativní kosmetice

Krásné odpoledne vám všem,
k napsání dnešního článku mě inspiroval jeden z dotazů, který mi dnes přišel. V podstatě jsem si uvědomila, že tu dlouho nebylo žádné shrnutí, ať dekorativní či pečující kosmetiky. K dnešnímu povídání jsem si nakonec vybrala právě dekorativku.

Vybrat pět nejoblíbenějších dekorativních výrobků nebylo kupodivu těžké. U většiny jsem měla předem jasno. Navíc na léto se upřímně řečeno moc nemaluji a vystačím si i s make-upem/korektorem, řasenkou + leskem. Pojďme se však mrknout na můj konkrétní výběr :-).

1) Pudr (Avon)
 Můj oblíbený Stay Matte od Rimmelu bohužel dosáhl již úplného dna. Jako dosavadní alternativu nyní používám mého dalšího oblíbence, což je pudr od Avonu. Kromě perfektního zmatnění pleti a navození sametového vzhledu pokožky na něm zbožňuji zlaté balení, které je vážně perfektní. Balení navíc obsahuje i zrcátko a houbičku.
(odstín Light medium silk)

2) Tvářenka (Bourjois)
Mou další volbou je bezpochyby tvářenka. Do dnešního výběru jsem vybrala zástupce od Bourjois, o kterém jste zde již také x-krát četli. Narůžovělý odstín propůjčí tvářím zdravý a šťavnatý vzhled, kdykoli si jen zamanete.
(odstín 34 Rose d´Or)

3) Lesk na rty (Korres)
Lesky, rtěnky, balzámy...hlavně, nezapomenout cokoli si do kabelku přihodit. Na léto je například výborný tento třešňový hydratační lesk s vitamínem C a E.
(odstín 12 Washed off pink) 

4) Řasenka (Astor)
Řasenka je pro mě naprostý základ. Obešla bych se snad i bez všeho ostatního, ale bez ní rozhodně ne. Big & Beautiful Boom, kterou jsem si nedávno pořídila, se jeví zatím jedině pozitivně a musím říci, že sní jsem poměrně spokojená. Více se dozvíte v brzké recenzi.

5) Make-up (Rimmel London)
A do pětice všeho dobrého. Stay Matte je v současnosti mým oblíbencem číslo jedna. Pokud se s ním člověk naučí pracovat a pořídí si padnoucí odstín, garantuji vám, že s ním bude rozhodně spokojený. Stay Matte dokáže pleť skvěle zmatnit, netvoří mapy a vydrží i celý den. Je však potřeba řádně ho zapracovat a s množstvím to nepřehánět. Pokud nechcete dosáhnout efektu nepěkné masky. Mimochodem dá se s ním pracovat i jako s korektorem.
(odstín 103 True Ivory).

A jaké by bylo vaše současné TOP 5 z dekorativní kosmetiky?

29 komentářů:

  1. vybrať si len 5 top produktov je strašne ťažkéé :) tú špirálku mám tiež a celkom milo ma prekvapila :)

    OdpovědětVymazat
  2. A já zase s touhle vyhlášenou tvářenkou spokojená nejsem a hlavně mi vadila vůně :/

    OdpovědětVymazat
  3. Make-up jsem si velice oblíbila, což jsem vůbec nečekala :)) A řasenku zbožňuji :)

    OdpovědětVymazat
  4. já mám jasno, jsou to věci z mojí každodenní rutiny: MU Revlon Colorstay, pudr Alverde z limitky (už dřu dno, obrečím ho), korektor na tmavé kruhy Skinfood, ta nová Colossalka od Maybelline a "vodní" tvářenka MAC :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tvářenky Bourjois mám taky ráda. Řasenku od Astoru bych ráda zkusila! :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  6. Musím se přiznat, že ani s jedním produktem nemám zkušenosti, ale makeup jsem zkoušela v drogérii a byl na mě bohužel hrozně tmavý. Za to měl, ale skvělou texturu! :)
    tonyhumble.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. S tvářenkou Bourjois naprosto souhlasím :) Dokonce mám i stejný odstín.

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych určitě do své pětky dala máslo na rty od Astoru a jejich novou hydratační rtěnku :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní19/6/14 20:42

    Stay Matte makeup jsem si zkoušela na ruku a nějak se mi nezamlouval. Momentálně používám makeup, který je taky zmatňující od Gabrielly Salvete

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  10. Makeup také mám a nemohu si ho vynachválit ráda ho používám :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Ta tvářenka je úžasná, máš super věci, já bych asi vybrala : make-up, tužka na obočí, řasenka, paletka neutrálních stínů a tekutá linka ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tvárenku práve potrebujem a od Bourjois nič nemám, toto ma dosť láka!

    OdpovědětVymazat
  13. Bourjois líčka v rovnakom odtieni mám aj ja a patrí medzí moje top :)
    Pozývam ťa ku mne na blog na GA o balíček plný kozmetiky:)
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní19/6/14 22:21

    Lícenky Bourjois sú krásne, voňavé..:) A to mini balenie vydrží x rokov...
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  15. Z tvé pětky jsem zkoušela jen řasenku. :-) Já k líčení běžně potřebuji jen řasenku, tužku na oči, na obočí a tekutou linku. Make-up a pudr jen vyjímečně. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten Avon pudr je tak strašně krásný. Připomíná mi pudřenky z kolekce Mikchaela Korse ve spolupráci s Estée Lauder. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Díky za tip na pudr od Avonu :)

    Tvářenku mám taky od Bourjois, už několikátou :) Ten make-up je skvělý, snad přímo tenhle lesk Korres se mi doma válí a používám ho jen občas, něco mi na něm vadí..

    A mým řasenkovým favoritem se teď stala Shock od Avonu :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  18. Já si k tvářenkám od Bourjois cestu nenašla, ale věřím, že někomu mohou přijít skvělé. Zaujal mě ten pudr od Avonu, protože jsem od Avonu už dlouho dobu nic neměla, tak mi to trochu uvízlo v hlavě, hehe. No uvidíme, možná se to změní. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Kouknu se po té tvářence. Od Bourjois jsem nějakou sháněla už docela dávno, ale nikdy jsem si nedokázala vybrat odstín, tak se asi inspiruji a minimálně ji půjdu omrknout :)

    OdpovědětVymazat
  20. pudr Stay Matte od Rimmelu mám taky nejradši, takže make up taky zkusím:)

    OdpovědětVymazat
  21. Ten make-up mám veľmi rada je mojím obľúbeným :) prosím kedy bude Vyhlásenie Giveaway ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo být 30.6, ale bohužel budu mimo ČR, takže hned 3.7., jakmile se vrátím :-)

      Vymazat
  22. Bourjois tvářenky jsou stejně nejlepší :-) Pěkný výběr!

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  23. mám doma stejnou tvářenku a dost ji opomíjím, což mě mrzí. tak snad ji teď v létě víckrát vytáhnu :) já nedám dopustit na řasenku SuperShock od Avonu a make-up od Revlonu, jinak to mám dost proměnlivý.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak za mě tento make-up nedoporučuju. Mám ten nejsvětlejší odstín a i přesto je na mě moc tmavý, i přesto že má v názvu "matte", tak se po pár hodinách lesknu a celkově mi prostě nesedí, škoda :(
    Ale co se tvářenky týče, tak po ní už dost dlouho pokukuji a přemýšlím o koupi :)


    http://thekatesdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. Veru Rimmel Stay Matte ma milo prekvapil, na to, že má trochu púdrovú konzistenciu som čakala že bude zliezať a tvoriť mapy a ono sa nič z toho nestalo, z nosa trochu zliezol to áno, ale tak nos je kritická oblasť pre akýkoľvek make-up, inak ale vydrží celý deň, matná ostanem nejaké 2 - 3 hodiny takže ja si ráno rovno nanesiem aj púder aby som ten lesk obmedzila. A odtiene jedna báseň doružova krásne svetlé, žiadna pomaračnová oranžová tvár nehrozí, žiadna oxidácia na mojej mastnej pleti počas dňa, zatiaľ je skvelý, ale nepoužívam ho nejako extra dlho asi tak dva týždne, takže nerobím ešte závery, no zaujal ma a nikdy vy som neverila, že Rimmel je tak skvelá značka.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  26. pro mě je top 5tka nyní, přírodní deodorat z fler.cz, řasenka od esté lauder, minerální make up od alverde/lily lolo, a rtěnka od dr.hauschky a druhá orandžová rtěnka od pierrebeauty :)

    OdpovědětVymazat
  27. Rimmel mam aj ja a tiez som s nim spokojna.

    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovědětVymazat