11.05.14

Kokosový olej a jeho možná využití

Hezké odpoledne Vám všem,
téma dalšího článku jsem se rozhodla prozradit dopředu již na facebooku. Kokosový olej je hojně diskutován snad ze všech stran, ale jelikož mi na něj pořád chodí plno dotazů, rozhodla jsem se přeci jen pro sepsání takových mých triků a tipů, na co všechno se dá tento olej využít. Doufám, že se vám dnešní příspěvek bude líbit.


1) Jako maska na vlasy
Právě z tohoto důvodu jsem si kokosový olej vůbec pořizovala. Mnoho z vás ho již od nedávna doporučovalo jako výbornou hydratační masky pro zničené vlasy bez vláhy. Trvalo však nějaký čas než jsem přišla na správný způsob aplikace. Kokosový olej používám formou krátkodobé a dlouhodobé masku na vlasy. Tyhle pojmy jsem si nyní v rychlosti vymyslela, jelikož nevím, jak mám tyhle dva rozdílné procesy od sebe vůbec odlišit, jestli mi rozumíte. První spočívá v tom, že kokosový olej nanesu do celé délky vlasů, zabalím do turbanu a nechám působit cca 2-3 hodinky. Dříve jsem kokosový olej nanesla třeba jen na 20 minut a věřte, že výsledný efekt je opravdu mnohem lepší po delším časovém prodlení. Druhé zapracování spočívá v tom, že olej nanesu opět do délky vlasů a nechám ho působit celou noc. Budete se muset smířit však s tím, že spát s takto mastnou hlavou nebude nic příjemného, ale garantuji vám, že ráno své vlasy nepoznáte.

2) Jako noční krém
Nebudete mi věřit, jak dlouho mi trvalo, než-li jsem objevila vyhovující noční krém. Nenarazila jsem na něj však ani v drogérii, ani v lékárně, ale u sebe v pokoji, kde kokosový zázrak již nějaký měsíc uskladňuji. Kokosový olej pleť perfektně hydratuje a dokonce mám pocit, že pokožku i hezky zklidní. Jako denní krém bych si ho však netroufla užít, jelikož nějakou chvíli trvá, než-li se vstřebá. Tím pádem bych během dne vypadala spíš jako chodící zrcadlo, tudíž je na noc aspoň dle mého názoru ideální.

3) Jako zdroj hydratace pro vysušená místa
Tohle využití tak trošku souvisí již s tím předchozím. Pokud potřebuji hydratovat suchou či dokonce přesušenou pokožku, opět sáhnu právě třeba po kokosovém oleji. Jak jsem již psala výše, dokáže opravdu perfektně hydratovat.

4) Kokosový olej v boji proti bakteriím, akné a zažloutlým zubům
No, tento bod berte prosím trošku z nadsázkou, jelikož ho nemám ještě zcela prozkoumaný a vyzkoušený. Na internetu jsem našla takový návod, že ráno stačí kokosový olej převalovat v ústech 15-20 minut a poté celý obsah vyplivnout. Kokosový olej má totiž tu schopnost, že na sebe umí vázat bakterie, které často vedou k zubním kazům a poprat se i s těmi bakteriemi, které se následně usazují ve střevech a mohou se poté podepsat právě třeba i na stavu naší pleti. Tento hokus pokus jsem zkoušela zatím dvakrát, takže těžko vyvodit nějaký závěr, ale po delším testováním se vám určitě ozvu.

Jinak zakoupit jej můžete například v síti prodejen DM.



Jaká je vaše zkušenost se zmíněným kokosovým olejem? Propadli jste mu také?

Tentokrát se vašich komentářů nemohu přímo dočkat a těším se, že se dozvím třeba i nějaké další využití, mějte se krásně, vaše V. ♥

46 komentářů:

  1. s tím akné bych byla opatrnější, přece jen kokosák je vysoce komedogenní. já osobně ho na pleti absolutně nesnesu, dokonce i na dekoltu mi vyhazuje pupínky. taky si ho hlídám i v krémech, jak v něm je, tak se stopro vyhážu :(
    na vlasy je pro mě moc mastný, ale používám ho na hydrataci nohou a rukou, na to je super. ale spíš než čistý kokosák používám pomerančovou péči od Saloos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem zase pravý opak , na pleti nesnesu většinu věcí, ale zrovna kokosák mi naprosto vyhovoval :-), je to, ale dosti individuální no :-(.

      Vymazat
  2. Teď jsi mě uplně navnadila :))
    asi si ho v blízké době koupím :)
    nádherný článek :*!

    http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový olej používám moc ráda, hrozně se mi líbí jeho vůně :). Většinou si s ním mažu obličej a někdy i tělo :). Akorát když ho použiju na vlasy, tak nevidím nijak velký rozdíl a to jsem se snažila ho tam nechat i déle...
    A taky na vaření je dobrý :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho na vlasech nechat vážně třeba celou noc :-), to je ten rozdíl hned znatelný!

      Vymazat
  4. A mně nesedí, vlasy vysušuje, pleť mi ucpává a jediné co mu chválím je jeho chuť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ? :-( ono je vážně třeba vše vyzkoušet, co sedne jednomu, nemusí vyhovovat druhému. A tak aspoň, že mu přijdeš na chuť :-D!

      Vymazat
  5. Anonymní11/5/14 16:14

    Tak tenhle článek je pro mě jako dělaný, zrovna si chci kokosák koupit a hledám všechna možná řešení. Ještě bych se jenom chtěla zeptat, když ho používáš jako masku, musíš ho potom smývat?

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem vážně moc potěšena, že se líbí ♥. A jinak když ho dávám jako masku tak ho poté určitě smývám :-), nanáším ho totiž na neumyté vlasy a potom ho společně s šampónem důkladně smyji.

      Vymazat
  6. Dáváš na suché vlasy, nebo vlhké? Jinak já kokosák zatím používám jen na pleť, ve dne v noci :) velmi mi vyhovuje a vstřebaný je do minuty :O a během dne se vůbec nelesknu a nemastím, to se mi nikdy s žádným krémem nepodařilo, takže jsem fakt spokojená :) taky mi pleť poměrně hezky vyhladil, i akné ustoupilo. Na bělení zubů jsem nezkoušela, vybělený je mám, ale jednou jsem měla z ananasu podrážděné dásně a jazyk a tak jsem kokosák "válela v puse" a super, myslím, že to urychlilo hojení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě na suché :-), vždy když se je chystám umýt. A jinak na pleť je vážně úžasný :-O, z čehož jsem byla vážně dost překvapená.

      Vymazat
  7. Taky ho mám, ale spíše ho používám na masáže přítelových zad :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, další využití, které jsem tu zapomněla zmínit :-D.

      Vymazat
  8. Já na kokosovém oleji smažím palačinky a to fakt nemá chybu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na palačinky jsem ho ještě nezkoušela :-), díky moc za tip.

      Vymazat
  9. ježiš teď vidím, žes to akné psala ve spojitosti s těma zubama... to je tak, když to čtu za chůze na mobilu :D jinak o tom čištění (tzv. OPM) psala docela podrobný článek Miška z Kiss a bee ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím s tebou. Já kokosový olej používám nejvíce jako zábal na vlasy, a musím říct, že naprosto super :) A na suchou pokožku pro hydrataci je taky jako dělaný. U mě je to kouzelník! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak...pro mě je také můj oblíbenec číslo jedna :-))

      Vymazat
  11. Miluji kokosák. Popravdě jsem zkoušela jenom na tělo a na vlasy....a jednou přidala do nepečeného dortu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vaření jsem ho zatím nezkoušela, což je asi chyba :-O, věřím, že i v kuchyni může být báječný!

      Vymazat
  12. Kokosák mám ráda, ale jako krém ne :) Hodně ucpává póry...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ? To u mě v žádném případě :-))!

      Vymazat
  13. Já jsem si ho kupovala nějak před Vánocema, párkrát jsem ho použila na pleť ale hydrataci jsem ani nějak nezaznamenala, ale používám ho na masáže a hlavně vždy po umytí vlasů, nanesu si trošku na ruku a vetřu do vlasů a jdu fénovat :) !
    Určitě ho ale vyzkouším i jako masku :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já koupi kokosáku plánuji už nějaký ten pátek a pořád ho ještě nemám! využiju ho určitě na pleť, vlasy i tělo a taky na vaření! Hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, právě :-), je opravdu multifunkční a věřím, že každý v něm najde zalíbení aspoň v jednom z x směrů, jinak děkuji ♥.

      Vymazat
  15. :) akzrát ho mám na vlasoch :) mám ho rada na vlasy a na prísadu ako namiesto slnečnicového alebo olivového oleja. Na palacinky je uplne naj :3 Akurát som asi divná lebo mne to nevonia :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty palačinky si s ním musím konečně udělat :-D, když tu o nich tak básníte!

      Vymazat
  16. Kokosový olej mne zatím z nějakého neznámého důvodu nenadchl. Možná proto, že mi přijde lehce přeceňovaný (jsem skeptik a proto nevěřím tomu, že je to vážně takový zázrak), možná proto, že je stále tak propíraný, zkrátka a dobře, ještě jsem nenašla potřebu si ho koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každého z nás zaujme něco jiného :-), to naprosto chápu.

      Vymazat
  17. Tak já mám naopak s jeho použitím na akné dobrou zkušenost. Vždycky se mi póry ucpávaly hodně, ale po kokosovém oleji vůbec. Také ho používám místo nočního krému. Opravdu mi hodně pomáhá na tmavé fleky a jizvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak :-)! pro mou pleť je též ideální.

      Vymazat
  18. Krásný článek Vendulko...myslela jsem si, že všechny užití kokosového oleje už znám a tenhle článek číst nemusím, ale jsem velice ráda, že jsem to neudělala :) Já kokosový olej používám jako olejíček...každodenně si malé množství nechám rozpustit v rukou a vmačkám do konečků...pak nejsou tak vysušené a neupadávají ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Nikolko ♥, jinak na konečky ho hned dnes zkusím dát :-))

      Vymazat
  19. Skvělej článek, díky za tip :) Kolik za ten olej chtějí? Asi se po něm dneska mrknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se líbí :-), za menší balení myslím 80 Kč, ale vydrží opravdu poměrně dlouho.

      Vymazat
  20. Kokosový olej jsem koupila sestře a ta je nadšená :). Na vlasech viděla výsledek hned po prvním použití. Až mi dojde má maska na vlasy, pro olej si taky poběžím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nás je více :-), je vážně výborný a snad nikdy ho nepřestanu vychvalovat.

      Vymazat
  21. Kokosový olej je zázrak ! :))

    OdpovědětVymazat
  22. Kokosovy olej je vazne zazrak,mela bych si jej znova koupit ❤

    OdpovědětVymazat
  23. nemůžu říct, že bych mu "propadla", ale je fajn :) používám ho na mazání ve sprše - pokožka je pak úžasně vláčná a voňavá!

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní25/5/14 09:15

    Ahooj:-) ,koupila jsem si kokosovy olej od saloos právě včera:-) a nepřišla jsem na to, jak ho použít na vlasy.:-) umyla jsem si je, dala olej a šla spat, rano jsem si je zase umyla, ale ztratila jsem ve vlasech tu vuni kokosu..coz me mrzi,myla jsem koprivovym samponem od ryoru.:-) a take nevim kolik stači datdo vlasu mnozstvi:-) . Četla jsem, ze i zesvetluje vlasky, což je super.:-) Ty si rano umyješ vlasy normalne samponem, splachnes jednou a nejsou mastne?a taky je splachnes i samponem a jde ti potom citit vune kokosu? Dekujuuu :* Karolina :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Já kokosový olej doporučuji pro bělení zubů :)

    OdpovědětVymazat