21.03.14

Domácí maska proti akné

Krásný večer Vám všem,
dovolte mi abych vás uvítala u takové menší premiéry. Dnešní článek jsem netvořila pouze já, ale s nadšením se ke mně připojila i ségra, která se rozhodla tuhle masku nejen zhotovit, ale také zdokumentovat a na vlastní kůži otestovat. Maska není v žádném případě složitá a zvládne ji určitě připravit každá z vás, navíc se skládá pouze ze dvou surovin. Doufám, že se vám dnešní článek bude líbit a budete se opět těšit na další.

Zkoušeli jste již všechno možné v boji proti pupínkům a nevíte si již rady co dál? Proč nezkusit jednoduchou domácí masku, kterou vytvoříte pouze ze dvou surovin, které určitě v lednici naleznete. V našem případě je nejúčinnějším zabijákem na akné přírodní domácí maska z kvasnic. Maska sice není zrovna dvakrát příjemné parfemace, ale zato skvěle pročistí a hydratuje pleť.

Stačí mít doma kostku kvasnic a citrón. Vše se smíchá dohromady a poté stačí nanést na pleť a čekat až maska zhnědne a uschne. Na jednu aplikaci vám bude bohatě stačit polovina kvasnic a polovina čerstvého citrónu. Jak je známo citrón obsahuje velké množství vitamínů a přínosných látek. Patří sem třeba vitamín C, draslík, sodík, hořčík a tak dále. Citrón má tu schopnost, že umí poměrně dobře zklidnit postižené místo a následně je vysušit (tento recept bych však rozhodně nedoporučovala alergikům). Další surovinou jsou kvasnice. Ty jsou zase známy nejen obsahem vitamínů, ale také minerálních látek a bílkovin. Droždí si tedy rozhodně umí poradit s udržením zdravé a hezky vypadající pokožky.

Masku jsme s Market testovaly obě. Ani jedna se z nás se neosypala a výsledkem jsme byly příjemně překvapeny. Naše pleť byla ve finále pročištěná, zároveň hezky hydratovaná a hebká na dotek. Je jasné, že každému třeba nesedne, ale myslím si, že investice do těchto základních surovin není nikterak fádní a za zkoušku rozhodně stojí.

Máte rádi domácí masky? Máte nějaký recept k doporučení?

Mějte se krásně a nezapomínejte psát a komentovat, s pozdravem V+ M ♥.

31 komentářů:

  1. Tak mně naopak kvasnice vysušují :/

    OdpovědětVymazat
  2. kvasnice som vobec ešte neskušala ani žiadnu domacu masku raz si ju možno zamixujem:)

    OdpovědětVymazat
  3. to je supeer :-) já mám výborný recept na pleť a to je - med :-) když má med i v sobě ty zrníčka, no je zcukernatělej tak to slouží i jako super peeling :-) má taky zbavovat pleť černých teček a opravdu výborně funguje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tip, ráda tvůj recept vyzkouším :-).

      Vymazat
  4. toto používala moja mamina ked bola v mojom veku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé ověřené tipy myslím nikdy neomrzí :-)

      Vymazat
  5. Jůů tu určitě zkusím :) ! Já jsem si dělala asi 2x pouze z kvasnic a vody ale to nepomohlo .

    OdpovědětVymazat
  6. už jsem o této masce slyšela, ale ještě jsem nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to musím zkusit :) Já znám kvasnice hlavně jako vnitřní výživu - jako součást noků do polévky nebo jako drožďovou pomazánku, kterou ale fakt nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro vnitřní požívání jsou rozhodně zlaté :-)

      Vymazat
  8. Masku jsem dříve používala, dávala jsem tedy místo citronu mléko a je vážně super! Pleť odmastí, zároveň ji hydratuje a celkově je vážně skvělá! :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
  9. já se jí docela bojím,
    navíc vůbec nevím, jak bych vydýchala ten smrádek, když bych měla masku hned pod nosem :D
    Mám ráda jílovou masku, ale možná se někdy odvážím i na tuhle :)

    OdpovědětVymazat
  10. vyskúšam.väčšinou ide do masiek smotana alebo tvaroh a to mne nerobí dobre.toto je super nápad.páčia sa mi takéto neumelé kozmetické výtvory.

    OdpovědětVymazat
  11. Já se bojím toho citronu, zkoušela jsem totiž masku s jogurtem a okurkou a dala jsem tam citron, a moc mi to neprospělo:(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud ti to nesedlo, nedivím se, že nechceš znovu riskovat :-(

      Vymazat
  12. Tý jo kvasnice? :D ty ani doma nemáme, ale maska by mohla být fakt účinná :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Kvasnice jsem si jednou na pleť dávala, ale nebylo mi to tou parfemací moc příjemné:D Každopádně pleť byla potom hezčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně není nic příjemného, ale myslím, že za výsledný efekt to stojí :-).

      Vymazat
  14. Fú, tak neviem, či v sebe nájdem toľko odvahy na citrón. Ale v každom prípade zaujímavý tip. :)
    Ms Rontgen | expressing myself

    OdpovědětVymazat
  15. Masku z kvasnic jsem si taky občas dělávala, přidala jsem cukr, kvasnice se pak krásně rozpustila.S citronem je to ale určitě lepší :)

    OdpovědětVymazat
  16. určitě zkusím, :) protože nic mi nepomáhá :/ byla jsem už i několikrát u doktorky. :/ díky za nápad ! :) a máš velmi krásný blog! :)

    OdpovědětVymazat