21.02.14

Jak se starám o své vlasy

Hezké odpoledne moji milí,
dovolte, abych Vás s radostí přivítala u jednoho dlouho slibovaného článku. V dnešním příspěvku se můžete dozvědět především to, jaké přípravky používám na své vlasy. Součástí článku je i mnoho fotografii, různých tipů či rad. Přeji Vám příjemné čtení a v případě jakéhokoli dotazu mě určitě mě neváhejte kontaktovat:-).

K tomuto příspěvku jsem se snažila nashromáždit opravdu většinu vlasových výrobků, které vůbec mám, takže se nelekejte toho množství. Část jsem si již odvezla sebou do Brna a další část používáme dohromady se ségrou, jelikož máme hodně podobný typ vlasů. Upřímně řečeno s mými vlasy jsem to nikdy neměla jednoduché. Jsou totiž opravdu extrémně jemné a často mají tendenci se mastit, tudíž si je obvykle myji každý den. Abych však předešla vysušení délky vlasů, dbám na to, abych pravidelně používala balzámy, masky, olejíčky a další přípravky vhodné pro správnou výživu vlasů. Dále jsem se například přestala vyhýbat nestříhání konečků, jelikož ať chcete nebo ne, vlasy tento "zákrok" jednou za čas prostě potřebují. Mým největším prohřeškem v tomto směru je určitě melírování. Jak bych si přála vrátit časy, kdy jsem měla na hlavě polární blond odstín bez jakéhokoli barvení. Nyní bych byla spíše takovou špinavou blondýnkou a čas od času mě opravdu láká zkusit nějaký ten medový odstín. Melíry si však nechávám dávat pouze na odrosty ke kořínkům a část vlasů mám ponechanou poněkud tmavší. O mou hřívu se v současnosti stará má nejlepší kadeřnice a sestřenka v jednom (kdyby jste chtěli kontakt, nebojte se mi o něj napsat). Při barvení dbá například na to, aby došlo, co k nejmenšímu poničení mých vlasů, za což jsem maximálně ráda. Nyní se však pojďme přesunout ke konkrétním výrobkům a jelikož je jich vážně poměrně dost, ke každému přidávám jen takový menší popisek.

Šampóny


Jak jste se mohli dočíst výše mé vlasy se řadí do skupinky mastné a jemné, takže žádná výhra. Mýt si je obvykle musím každý den a to mě zrovna dvakrát netěší. Zkoušela jsem všechno možné počínaje suchými šampóny. Výhodu však vidím například v tom, že si vlasy nemusím skoro vůbec žehlit, jelikož se mi vlní minimálně a jsou rovné jako hřebíky. Čas od času však po žehličce samozřejmě sáhnu. Jinak v mé sbírce šampónů můžete samozřejmě vidět zástupce všech možných značek. V současnosti však nejraději používám právě ty od Aussie. Nesmím také zapomenout poukázat na zesvětlující šampón od Fanoly, kterým si jednou za čas vlasy také umyji. Šampón totiž zabraňuje nehezkému nažloutlému odstínu vlasů, což nás blondýnky bohužel čas od času trápí.

Balzámy


Podobně jako u šampónů tu můžete shlédnout značky jako je Elseve, Gliss Kur, Aussie a na závěr také Macadamia. Moisturizing Rinse používám ze všech balzámů asi nejraději, perfektně hydratuje vlasy a jeho parfemace je moc příjemná. Všechny balzámy samozřejmě nanáším jen do délky vlasů, ke kořínkům pouze jednou za čas.

Masky + další péče

Pomalu, ale jistě se dostáváme k části, která bývá velmi často docela opomíjena. Však není to tak dlouho, co jsem nějaké vlasové masky zrovna dvakrát neřešila. Věřte nebo ne, tento případný nedostatek se na vašich vlasech dokáže celkem pěkně projevit a to samozřejmě v negativním směru. Masku na vlasy doporučuji aplikovat jednou týdně opět především do délky vlasů. Pokud z Vás má někdo například sušší vlasy, tak se nebojte častějšího používání, vláskům neublížíte, ba naopak! Jinak dále tu máme různá séra, kúry na vlasy a tak dále. Myslím, že je znatelné, že zde vede především značka Gliss Kur, která si s mou hřívou jednoduše dosti rozumí.

Olejíčky

Další z věcí, bez kterých by mé vlasy už asi nemohly fungovat jsou olejíčky. Zrovna v tomto případě jde krásně vidět, že nestojím čistě ani na jedné straně. Na mysli mám péči profesionální, tu z drogerie, poté katalogovou a také ty výrobky, které najdeme třeba v domácnosti nebo se tam jednoduše používají. Z profesionální kadeřnické řady zde můžete vidět olejíček od Alfaparf Milano, což je vážně úžasná značka. Po spotřebování většiny svých zásob si plánuji koupit šampón a balzám právě od Alfaparf. Měla jsem možnost ozkoušet několik různých vzorečků šampónů, masek, balzámů a tak dále a řeknu vám, že je to vážně bomba. Jinak máme na fotografii i zástupce z toho katalogového směru a to klasický olejíček z Avonu. Za tak málo peněz toho svede vážně dost. No a na závěr tu můžete omrknout i kokosový olejíček, který je prostě proslulou vychytávkou v péči o vlasy.

Stylizace

Tak a dostáváme se k poslednímu bodu dnešního článku. Čas od času samozřejmě sáhnu i po žehličce na vlasy, fénu nebo kulmě. Finální účes je poté potřeba zafixovat a v tomto případě používám především dva produkty, které můžete vidět opět na fotografii. Jedná se o úžasný lak na vlasy Davines Crystal Fixative Lacquer No. 7. Zakoupit jej můžete asi jedině u svého kadeřníka nebo možná někde na internetu, to bohužel nevím, ale chci poukázat na to, že tento výrobek za to vážně stojí. Vlasy perfektně fixuje bez nepříjemného slepení a jeho dalším velkým bonusem je naprosto úchvatná vůně. Kdybych mohla používám jej snad i místo parfému. I když různé stylingové přípravky moc často nepoužívám, tak i přesto mi tento miláček již pomalu dochází, tudíž jsem si pořídila dalšího zástupce v podobě klasiky od Schwarzkopf. Na závěr nesmím zapomenout upozornit na to, že při použití žehličky, fénu, kulmy a tak dále, rozhodně nezapomínejte používat ochranné přípravky před horkem. Já momentálně používám ochranný sprej z Avonu, ale jelikož jsem ho zapomněla bohužel v Brně, tak vám ho ukáži třeba příště. Vlasy totiž při takovým zásazích vážně dost trpí, snadno se lámou a ničí, takže pozor na to.

A jsme u konce. Zde na fotce můžete omrknout jak mé vlasy v současnosti vypadají. Nebudu vám mazat med kolem pusy a rovnou se přiznávám, že s pořádnou péči jsem začala cca před 2-3 měsíci. Takže většinou při každém mytí použiji balzám, 1-2 týdně masku na vlasy a občas si vyrobím i nějakou domácí (ale o tom zase příště). Co se výběru výrobků týče, tak zastávám rozhodně střední cestu a nejsem zastánce pouze jedné z nich, protože, co si budeme povídat, vždy se v něčem najde něco dobrého, ale také naopak něco špatného. Vlásky mám na fotce čistě po zastřižení, takže nejsou dvakrát dlouhé, ale zdravé, což je pro mě důležité.

Jak se staráte o své vlasy vy? A jaké jsou vaše oblíbené přípravky na vlasy?

Piště, komentujte, tohle téma mě vážně baví, tudíž budu moc ráda za každý komentář z vaší strany. A kdyby jste měli nějaký konkrétní dotaz, tak nejlépe asi udělám, když vás odkáži k sobě na ASK. Mějte se krásně moji milí a brzy zase pa, vaše V. ♥

61 komentářů:

  1. Máš strašně hezké vlasy! a závidím ti to, že se ti minimálně vlní,ale je pravda, že by mě asi nebavilo je mýt každý den:D ale zase asi lepší mastící se než takové suché jako mám já:) Pak mi akorát každý říká jak jsou zničené, i když nejsou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to opravdu mnohokrát děkuji :-)! Jinak to mytí je vážně něco strašného, ale už jsem si na to tak nějak zvykla :-).

      Vymazat
  2. Ty krááááso! :) Tolik věcí :) Opravdu se teď stydím za svoji péči, ta totiž spočívá jen v šamponu a masce z kokosového oleje :D
    Máš mochezké vlasy :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Já se o své vlasy snažím starat už asi rok, ale před týdnem jsem byla na melíru a najednou cítím, že toho musím dělat mnohem více. Je fakt, že hodně flákám pravidelné zastřihování a často jsem líná i na kondicionér a hodně ho nahrazuji kokosovým olejem. Ale často také dávám velmi výživnou masku, tak snad to zas tak neflákám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to zastřihování nezdá, ale vážně je čas od času potřeba :-(, sama vždycky pomalu natahuji, jakmile mám přijít i o 0,5 cm svých vlasů, ale jinak to prostě nejde :-/ :-D. Jinak podle toho, co tu popisuje tak to vypadá, že pro své vlasy děláš dostatek :-* !

      Vymazat
  4. Podle popisu tvých vlasů... Mám uplně stejné...:D Taky se mi skoro nevlní, jen někdy a používám podobné prostředky!! Krásný článek!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, opravdu? tak to jsem moc ráda, že v tom nejsem sama, nejradši bych své vlasy vyměnila :-D, jinak díky moc ♥.

      Vymazat
  5. Teda, to je přípravků. Já tedy používám vždy jen jeden šampon a kondicionér. Sem tam masku, ale jakmile to neni taková, která se splachuje do 1 mninuty, tak je zle, jsem na to líná. :D
    Mýt si vlasy denně, to by mi taky vadilo, já myju tak po 3-4 dnech, naštěstí se mi nemastěj až tak, ale vlasy mám prý jemný, tvrdí kadeřnice. :D A asi normální, tolik se mi nemastěj, ale zas když použiju šampon pro suché, tak jsou mastný rychleji.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapírám svou "menší" závislost, co se přípravků na vlasy týče (navíc Ježíšek byl tentokrát na tyhle prostředky také štědrý, takže mám na chvíli o zásoby rozhodně postaráno) :-D. Jinak mytí po 3-4 dnech ti vážně závidím :-(!

      Vymazat
  6. Máš nádherné vlasy! :)) To mě se zase naopak vlní a je to hrozné chtěla bych mít tvoje vlasy! :) Já masky na vlasy zatím nepoužívám, ale mám v plánu si koupit zrovna tu co máš na obrázku od Gliss Kuru :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Vendy :), díky za super tipy :), pořád uvažuji o té masce Macadamia, myslíš, že je hodně super? Mám vlasy suché, se sklonem ke krepatění. Třeba když porovnáš tu masku od Macadamia a tu od Ziaji?Jinak olejíček od Avonu mám taky, ale přijde mi, že mi pak ty konce tak zmastí, i když tam dávat trošinku :(. A máme stejnou žehličku na vlasy :). Mám ji teďka novou a jsem spokojená :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru :-), jsem moc ráda, že se Ti článek líbí. Jinak masku od Macadamia rozhodně doporučuji. Sice její cena není zrovna nejnižší, ale s vlasy prý dokáže divy :-)), rozhodně to pravé pro suché a třeba i poškozenější vlasy. A jinak Ziaja je také výborná, takže těžko říct, myslím, že spokojená budeš ať se rozhodneš pro cokoli.

      Vymazat
  8. Máš toho teda požehnaně. U mě vede Glisskur jak balzám tak šampon, kokosový olej na konečky a nějaký ten sprej na ochranu před vysoušením a teplem. A tím končím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme nějakou tu "úchylku", tu mou jsem vám právě odhalila :-D.

      Vymazat
  9. prvý pohlad na uvodnu fotku - povedala som si že wau, ty toho ale máš!!! ale potom som prezerala ostatné fotky, že až tolko toho nie je a tiež mám aktuálne doma asi 7 šamponov :D
    Inak máš fakt krásne vlásky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď ?:-D ono se to vůbec nezdá, ale jakmile to člověk posbírá, tak se to najednou nahromadí O:-), jinak díky moc Zuzanko, jsi zlatá ♥.

      Vymazat
  10. Máš ty ale veľkú zbierku toho ! Ja mám šampón id Garnier taký oranžový goodbye damage a je vážne výborný. Zatiaľ som skúsila len šampón ale chcem skúsiť aj kondicionér. Alebo nejaký kondicionér proti elektrizovaniu vlasov :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ten jsem také měla a byl moc fajn :-), takže jsem moc ráda za připomenutí, do budoucna bych si jej mohla zase jednou pořídit (až tedy většinu výrobků spotřebuji) :-D.

      Vymazat
  11. Fantastic post! With lots of good ideas
    Kisses from
    http://wishesoffashion.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní21/2/14 20:31

    Já pořád jenom tápám jak správně se o své vlasy starat :( mám stejný problém jako ty, ovšem jsem zjistila, že vlasy se opravdu dají vytrénovat aby se mastili méně, chce to jen trpělivost a přežít to s mastnou hlavou :/ A moc by mě zajímaly nějaké domácí masky které vyrábíš! :-)

    Le Poisson- Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten trénink bude pro mě asi tím největším problémem :-(, nemám třeba problém vyjít na ulici nenalíčená, ale s mastnou hlavou tak trošku ano :-D, ale zkusím na tom zapracovat, pokud by to pomohlo, tak bych byla vážně happy :-)! A jinak vážně? tak já brzy něco na tento způsob sepíši :-) :-*.

      Vymazat
  13. Anonymní21/2/14 20:57

    Máme stejný typ vlasů. Dřív jsem si vlasy myla taky každý den,ale postupem času jsem je nějakým zplsobem naučila,abych si je mohla umývat aspoň obden. Bylo to otravný:D V poslední době mě hodně lákají šampony od Aussie:)
    Ještě jsem si asi nenašla nic oblíbeného,protože se o vlasy starat teprve začínám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22/2/14 09:45

      *způsobem

      Vymazat
    2. Tak já se do toho zkusím také pustit a třeba si mé vlasy na denní mytí konečně odvyknou :-/, právě mě to také celkem ničí a zároveň nebaví :-D! A jinak Ausii doporučuji všemi deseti, rozhodně ji vyzkoušej :-))!

      Vymazat
  14. Máš nádherné vlasy a produktů na ně máš požehnaně :) !

    OdpovědětVymazat
  15. Vlásky máš nádherné ;) Já používám klasický šampon a balzám, do toho ochranu proti teplu a někdy lak na vlasy či tužící pěnu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? tak to opravdu moc děkuji, jelikož já si to zrovna dvakrát nemyslím :-O.

      Vymazat
  16. Vlásky máš moc hezké! :) Jde vidět, že péče se vyplácí. A takové množství! Ta první fotka umí ale zaujmout :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji O:-), jinak tak to jsem moc ráda, že úvodní fotka splnila svůj účel :-D ♥

      Vymazat
  17. jéé ty toho máš :-)) a vlasy máš vážně krásné! Já bohužel vždycky spěchám a jsem kolikrát líná si tu masku dát... :( musím to napravit, jak vidím :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pocit znám :-), ale vážně stačí kolikrát málo a vlásům to moc pomůže :-)

      Vymazat
  18. Já se o své vlasy snažím starat co nejlépe, ale přijde mi, že mi rostou přesto strašně pomalu.
    Jinak moc pěkný článek, máš toho dost a ty Macadamiové produkty jsou úžasné <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji pěkně Niky:-), jinak Macadamia je vážně bomba :-))!

      Vymazat
  19. Tvé vlasy miluji! A hrozně ti je závidím :-). My nikdy nebudeme spokojené...vždyť jsme ženy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to s tebou musím Denisko jedině souhlasit, to by jsme snad nebyly ani my ženský :-D, jinak moc děkuji kočko :-*

      Vymazat
  20. No wow :D Tolik věcí :D Nemám slova :D Já mám velmi jemné rychle se mastící vlasy a mám velký problém sehnat něco co by mi sedělo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus třeba ten šampón od Aussie Volume, ten mi snad sedí ze všech šampónů nejvíce :-))!

      Vymazat
  21. Máš krásné vlasy;)! Taky se o své vlasky snažim starat co nejlepe;) Ale bohužel taky trpim na hodně se masticí vlasy,a zatim jsem nesehnala nic co by mi pomohlo;X jinak moc povedeny článek;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-*, jinak ono to chce bohužel zkoušet, zkoušet a zkoušet, každému z nás sedne něco jiného :-)

      Vymazat
  22. krásné vlásky, já jsem celkově ulítlá na péči o vlasy, tudíž těch produktů mám plnou skříň :D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? jé, tak to jsem vážně ráda, že v tom nejsem sama :-D ♥

      Vymazat
  23. Máš teda pěknou sbírku! :) Tenhle článek mě moc bavil, taky začínám s pořádnou péčí o vlasy takže tenhle článek mě jedině potěšil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji :-), jsem opravdu moc ráda, že se článek líbil ♥!

      Vymazat
  24. Anonymní22/2/14 13:07

    S těmi vlasy to máme podobné, i já ,,bojuju,, s jemnými vlasy, které se snadno a rychle zmastí. Prosvětlovat melírama si je nechávám už hodně let (ale vždycky jen odrosty), na jednu stranu sice žádná změna, na tu druhou už jsem si na tohle zvykla a prosvětlený efekt se mi líbí:)
    S nůžkama na konečky vlasů souhlasím, dřív jsem to odmítala, nebo u toho zatínala zuby, teď už si je nechávám každých několik měsíců sestřinout:)
    Ohledně té péče - já jsem si zamilovala od Lorealu Lumino Contrast, to je šampon přímo pro melírované vlasy a kromě toho, že po něm mám opravdu krásné vlasy, tak i neskutečně krásně voní:) Ten mám v koupelně pořád, kupuju si rovnou to velké 500ml balení. Jinak šampony střídám - ráda mám Gliss Kur, sem tam Elseve, Garnier..jen šampony od Avonu a většina šamponů pro barvené vlasy mi nesmí přes práh koupelny, protože se mi po nich rychle mastí vlasy.
    Po každém mytí kondicionér a jednou týdně i maska na vlasy. Olejíček od Avonu mám ráda, stejně jako bezoplachové balzámy ve spreji od Gliss Kur.
    Máš moc krásné vlásky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, díky moc za tip ♥, již dlouho jsem si plánovala pořídit něco od Lorealu, jelikož jejich vlasové výrobky jsou poměrně dost vychvalované :-)).

      Vymazat
  25. Keď som pozrela na prvú fotku tak sa mi oči rozšírili do neuveriteľných rozmerov a hneď na to som klikla na článok :D Máš toho fakt veľa, môžeš si len vyberať. Tiež mám vlasy jemné a rýchlo sa mastiace, ale umývam ich každý druhý deň. Balzám od Macadamie by som rada vyskúšala, ale to až keď sa mi minie ten čo používam teraz... :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem jedině ráda Romanko :-D, koukám, že menší "lákadýlko" zabralo :-).

      Vymazat
  26. Vidím, že jsi docela fanoušek Gliss Kur, opravdu je ta značka tak dobrá? :-)
    Používám i stejnou žehličku a snažím se starat co nejvíce o své vlasy. Máš moc pěknou sbírku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to jsem, musím říct, že jsem s většinou výrobků od téhle značky spokojená :-)! Jinak moc děkuji :-*

      Vymazat
  27. Máš opravdu božské vlasy! ♥ Chtěla bych je tak krásně dlouhé, rovné a zdravé :(. Mě se bohužel vlní, takže je žehlím :/ a myji ob den a už i to mě štve :/ :D každý den bych to ani časově nedala.
    Ten Gliss kur šampon mám také a je dobrý, přemýšlím si koupit ten zlatý Oil Elixir, nemáš zkušenost? :) O Aussie též přemýšlím, ale jen nevím přesně jakou "řadu" :(:D jaký ti vyhovuje více? :) zjistila jsem, že i obyčejný šampon za 30,- je skvělý!
    Balzám GS černý nemám, Aussie též plánuji :D ale koukala jsem, že jsou dva druhy, tak ještě taky nevím jaký :( proč jsi zvolila tento? Je dobrý? :) Já používám balzám od Balei měla jsem s nějakým olejem a byl skvělý! Všichni si ho chválí :), teď mám teda pro brunety a chystám se asi na takový růžový na lesk a mám vyhlídnutý další, myslím si, že balzám za 40,- bohatě stačí. Za málo peněz hodně muziky, hodně lidí je spokojených, doporučuji! :)
    Je dobrá ta maska zlatá od GS, nebo jakou by jsi doporučila? :) Já používám od Avonu zelenou Planet Spa, už mám druhé balení :) domácí si dávám občas :) a ta péče od Avonu s meruňkou nebo čím, bude ta recenze?:) Hodně by mě to zajímalo :(:D a ty dva produkty Gliss kur jak v tom máš, jsou dobré nebo jaký je lepší? :)
    O kokosovém oleji čtu už poněkolikáté, asi si ho budu muset také pořídit. :) Snad ho v DM někde najdu :(:D to si dáváš samotný a jako masku? :) Olejíček z Avonu mám taky a vyhovuje mi daleko víc tento než ten žlutý, ten s nějakým markanovým olejem nebo jakým :D:)
    Bereš nějaký doplněk stravy? :)
    Trochu jsem se rozepsala, promiň :). Hodila by se nějaká recenze :P díky předem za odpověď:). Prostě ještě jednou..božské vlasy!!!♥ závist. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu Terezko :-), jak já si ty tvé pozitivní komentáře vždy ráda čtu ♥. Jinak ta zlatá řada Oil Elixír je vážně báječná, doporučuji všemi deseti ! A jinak Aussii také rozhodně vyzkoušej, nejvíce mi sedla řada Volume. Maska od GS je též skvělá, jinak ráda doporučuji již tu zmíněnou od Ziaja. Kokosový olej aplikuji tak nějak na střídačku, tudíž někdy i formou masky :-). A jinak užívám Biosil, hořčík a nyní především Mixturam na který bude brzy recenze :-).

      Vymazat
  28. pěkná sbírka :) já jsem si oblíbila Moisture Match od Aussie, pak mám nějaké L'Oréaly z kadeřnictví, Macadamia masku, blond Johna Friedu a pak i různé obyčejné Baley... já mám vlasy hodně husté a poměrně rychle se mi teď v zimě mastí ofina a zbytek mám takový rozlítaný, takže mám ráda třeba i uhlazující šampón od Rochera (Lissage, je fakt super)... jednu dobu jsem chtěla přejít na přírodní vlasovou péči, ale prostě se to mým vlasům moc nelíbí... tak aspoń pravidelně používám hloubkově čisticí šampón Balea, který z nich vytáhne všechno nehezké

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tvé tipy především od L´oreal bych velmi ráda něco vyzkoušela :-)

      Vymazat
  29. Kadeřnice a sestřenka v jednom je Renata? :))

    OdpovědětVymazat
  30. Jinak máš moc hezký vlasy :) já za sebe můžu doporučit Loreal Professionel Absolut Repair a Intense Repair a pak Redken Smooth Down. Ale mám trošku jiný vlasy než ty no... myju je jednou týdně a ani tehdy nejsou mastný a hlavně vůbec nejsou jemný, ale tvrdý až hrubý (bez všelijakých masek, kondicionérů, tuny olejíčku atd). No a potom doporučuju taky kvalitní kartáč (já miluju kančák) a výživu zevnitř! :) - jím denně různý semínka (slunečnice, dýně, sezam, lněný semínko..). No a vlasy super, mám je do pasu dlouhý, hustý a hlavně, ťuk ťuk, zdravý, přestože pomalu od dětství barvím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji, jsi moc hodná :-). A jinak Absolut Repair jsem si nedávno pořizovala a vážně bomba :-O, lepší masku jsem snad neměla a od Redkenu jsem zatím žádný výrobek nepoužívala, tak dám určitě mile ráda na tvůj tip :-). A jinak tak to ti vážně závidím, já se neobejdu bez každodenního mytí, což je opravdu katastrofa :-/. A ta semínka bych do svého jídelníčku určitě taky mohla zařadit, mockrát děkuji za tolik skvělý rad :-*.

      Vymazat