25.01.14

Jak pečuji o svou pleť

Hezký večer Vám všem,
jelikož péče o pleť by se neměla rozhodně podceňovat,rozhodla jsem se vytvořit takové menší povídání o tom jak o svou pleť pečuji právě já. Pokud by Vás články tohoto typu zajímaly, slibuji, že tento příspěvek nebude posledním.


Čištění pleti
I když se to možná nezdá, správné čištění pleti patří k tomu nejdůležitějšímu, co můžete pro svou pleť vůbec udělat. V mé kosmetické výbavě najdete rozhodně odličovací vodu, peeling, čistící gel, čistící mléko či dvoufázový odličovač. Poslední dva produkty používám především při odlíčení očí. Celkově je oblast okolo očí velmi citlivá a se samotným odlíčením by se mělo začínat právě zde. Poté se doporučuje pokračovat v odlíčení zbytku obličeje pomocí krouživých pohybů od středu obličeje směrem ven. Přiznám se, že pleť si opravdu poctivě čistím každé ráno i večer. Ráno v rychlosti použiji odličovací vodu, výjimečně se dostane i na čistící gel a na řadu může přijít hydratační krém, který používám rovnou i jako podklad pod make-up. Večer přichází na řadu dvoufázový odličovač, čistící mléko a opět čistící voda.

Péče o pleť
Do této sekce zařazuji především různé pleťové masky. Možná se budete divit, ale nejraději má ty "avoňácké", mé pleti prostě vyhovují. Ráda bych však do budoucna zkusila třeba i nějakou jinou značku, tudíž budu moc ráda za nějaký tip. Jinak mimo jiné ráda zkouším i různé "pytlíčkové" masky, i když často skončím s obličejem rudým jako rak a s chutí přestat experimentovat.

Každodenní hydratace
Pořádná dávka hydratace je dalším důležitým krokem pro zdravou a krásnou pleť. I ty z nás, které trápí mastnější typ pleti či pleť smíšená, na tuhle důležitou věc rozhodně nesmí zapomínat. Mýtus o tom, že mastná pleť by se rozhodně neměla již dále hydratovat je vážně zcestný. Naopak své pleti můžete tak akorát uškodit, jelikož se může začít mastit ještě mnohem více! V dnešní době je navíc dostupných mnoho různých krémů, které budou pro vaši pleť přímo jako dělané. V současnosti používám denní krém od Iven cosmetics (brzy se můžete těšit na obsáhlou recenzi o dalších výrobcích této značky) a na noc hydratační krém od Mixy. Ten bych označila v podstatě za takový univerzál, dá se totiž použít určitě i jako denní krém.

Všehochuť na závěr
Na závěr nesmím ještě zapomenout na pár rad, které jdou sice mimo kosmetiku, ale s vaší pletí dokáži doslova divy. V první řadě rozhodně nezapomínejte na pravidelný pitný režim, čistá voda dokáže vážně divy. Další důležitou věcí je rozhodně dostatek spánku. V tomhle období se mi to říká vážně lehko, jelikož sama tohle pravidlo vůbec nedodržuji a na mé pleti je to často znát. Zdravá životospráva je další omílanou klasikou, na kterou se však nemá zapomínat. A jako takový bonus navíc doporučuji zkusit třeba dýňový olej, stačí pár kapek do salátu a věřte, že nejen vaše pleť, ale i vaše vlasy se Vám pozitivně odvděčí.

Jaké se staráte o svou pleť vy?

Rozhodně budu moc ráda za veškeré vaše postřehy, rady a tipy. Zároveň doufám, že se Vám dnešní článek budu líbit, mějte se krásně a brzy papa, V.

30 komentářů:

  1. Anonymní25/1/14 20:40

    Já na běžné denní čištění pleti používám taky Biodermu, mám ji poprvé od Vánoc. Předtím jsem na makeup používala odličovač Balea s Aloe Vera. Pak použiju mycí gel Cien a pleť dočistím Garnier čistící vodou s výtažkem z hroznů. Nanesu krém s konopím od značky Bione.

    A pak na péči o pleť v průběhu měsíce používám pleťové masky Freeman (avokádová a s antioxidanty), peeling občas (teď jsem používala vzorkový také od Freemana) a nebo pleťové masky od Balea.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma je skvělá, to mohu jedině souhlasit :-). Jinak díky moc za tip na Bione, nedávno jsem přemýšlela nad tím, že bych mohla od této značky konečně něco vyzkoušet.

      Vymazat
  2. Masky z Avonu používám taky nejčastěji. Vlastně ani jiné snad nekupuji a naprosto mi vyhovují:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se odličuji taktéž Biodermou ale teď jsem jí dodělala,takže teď mám čistící mléko s výtažky z Růží (doporučuji, už mám třetí balení a je skvělé jak na pleť tak i oči :) pak dám občas peeling, masku a pak dočišťuji pleťovým gelem Bioderma :)...
    No a pak si pleť namažu krémem od Vichy na který jsem dělala recenzi a oční okolí kozím očním krémem Ziaja, ráno většinou čistím micelárkou ( chtěla bych dospět k tomu abych použila i gel ráno :D))a pak se namažu Balea krémem který někdy používám i jako podklad pod make-up. Vendulko určitě pokračuj, hrozně mě tenhle článek bavil a brala bych třeba i nějaké recenze :)! Ráda se od tebe něco přiučím a nebo si vezmu tip na nějaký dobrý produkt♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za doporučení Romanko:-), moc ráda to čistící mléko vyzkouším. A jinak veliké díky za pochvalu, vážím si toho ♥.

      Vymazat
  4. MIXA <33 Ten pleťový krém používa od Vianoc, čo som ho dostala od sestry, a nemôžem si ho vynachváliť! Proste o milujem! :)
    www.luccietips.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Ja tiež používam Avoňácke masky, napriek tomu že Avon všeobecne patrí hneď po Essence k mojim najneoblúbenejším značkám :D
    Aj keď tá malá šedá clearskin professional mi dosť vysušovala pokožku, ale to je asi jediná od nich čo mi vadila :))
    Tá Bioderma pleťová voda je podľa mňa super, mám už tretiu :) Najprv som mala dlho tie červené čo sú na fotke a teraz skúšam Sébium H2O a takisto :))
    CHOCOLATE KISS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma je prostě jednička a Avon v tomto směru také O:-).

      Vymazat
  6. Anonymní26/1/14 09:42

    Hneď na úvod musím napísať, že som strašná lajdáčka čo sa týka krémovania. Inak používam už pár rokov micelárku od Biodermy (teraz testujem micelárku od Garnieru), inak som asi závislá od masiek na pleť...:) A momentálne používam odličovacie maslo o The Body Shop a Brusinkovú štolu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po dlouhé době bych si z The Body Shop mohla něco pěkného koupit :-)!

      Vymazat
  7. Masky z avonu bych chtěla vyzkoušet prý fakt pomáhají :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Také mám masky od Avonu, zrovna tu černou a i to na černé tečky :) :D. Jinak peeling též od Avonu..micelárku, krém atp. :) Samozřejmě, že bych ráda tyto články, ikdyž jsem na kosmetičce :D:) já si hodně vždycky odnesu z praxí :D a zkoušíme i tam různé věci :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda :-), ráda brzy vytvořím něco podobného !

      Vymazat
  9. Já miluju peeling od Neutrogeny :) jinak každý den ráno se odličuji sérem a mažu se denním krémem pro citlivou pleť, večer zase odlíčení, zklidnění pleti, noční krém a na hodně suchá místa dávám měsíčkovou mast :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peelingy od Neutrogeny jsou mé nejoblíbenější, ta vůně je vážně k nezaplacení :-).

      Vymazat
  10. Bioderma nebo Sephora :)

    http://thespoonofstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Sephory bych ráda vyzkoušela něco na odlíčení :-).

      Vymazat
  11. Biodermu a La Roche Posay používam aj ja :) Sú to také moje zlatíčka :))
    L a - S i s s i

    OdpovědětVymazat
  12. I really need Bioderma, everyone seems to love it! :) xx

    OdpovědětVymazat
  13. Také používám často a ráda produkty na pleť od Avonu. Kromě jediného krému mi všechny vyhovovaly. :) Jinak mám v plánu vyzkoušet ten krém Mixa :-) hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se Ti článek líbí :-)

      Vymazat
  14. Jsem doslova posedlá dokonale odlíčenou pletí, takže začínám dvoufázovým odličovačem očí, zbytek pleti dočistím odličovacím olejem, potom si dám ještě druhé kolo odlíčení, kdy používám čistící gel. No a na závěr ještě použiju pleťovou vodu:-)
    Na recenzi Iven Cosmetics se moc těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katie, tak to jsme dvě, bez odlíčení bych snad nikdy neusnula :-D !

      Vymazat
  15. Já mám hodně citlivou pleť, proto používám jen produkty od Biodermy a La Roche Posay :)
    tonyhumble.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na citlivou pleť jsou vážně to nejlepší :-), sama mám dosti náchylnou pleť. Ale co se třeba těch masek týče, doporučuji na tento typ třeba i zmíněné masky od Avonu apod.

      Vymazat