08.10.13

Plesová sezóna je tu

Hezké odpoledne moji milí,
tentokrát jsem se rozhodla přichystat jeden netypický, tématický a snad i užitečný článek. Jelikož se období plesů pomalu, ale jistě blíží, tohle téma začíná být především pro mnohé maturantky přímo aktuální. Jelikož mi často chodí dotazy směřované právě na tohle téma, rozhodla jsem se v tomto duchu vytvořit rovnou celý článek. Sama velmi ráda vzpomínám na své loňské přípravy na maturitní ples, kdy jsem se jako každá slečna snažila, sehnat ty nejkrásnější šaty přesně podle mých představ. Dalším důležitým bodem bylo také líčení, účes, doplňky a další maličkosti. Pokud by jste rády milé dámy několik rad a doporučení, směle pokračujte ve čtení:-).

Šaty
Myslím, že tím nejdůležitějším jsou samozřejmě vždycky dobře padnoucí šaty. Ani já jsem nebyla výjimkou, která by se nesnažila nenajít ty nejvíce "princeznovské". Překvapivě jsem však nakonec zvolila róbu plnou kamínků a netypického střihu, přesněji řečeno, vepředu zkrácené a vzadu mírně popuštěné. Šaty jsem si vypůjčila ve skvělém salónu Bella, který má hned několik poboček. Já navštívila tu v Olomouci a vstřícný, usměvavý personál s úmyslem dobře poradit, rozhodně nechyběl. Takže jsem odcházela spokojená a též usměvavá. Pokud sháníte například maturitní róbu, oblek či kostýmek na další možné příležitosti, tak vřele doporučuji tento salón. Jen mě mrzí, že jsem nenašla žádnou svou kloudnou fotku, kterou bych Vám sem mohla na ukázku přidat.

Účes a líčení
Nedávno jsem měla tu čest poznat vážně báječnou vizážistku, která mě svou šikovností opravdu nadchla. Raduš je velmi talentovaná slečna, která Vám mile ráda na tváři vykouzlí to, co si zamanete. Na ples mě sice nelíčila, ale dokázala mě zaujmout natolik, že právě ji mile ráda doporučuji:-).

Pokud by jste si radši vytvořili líčení a účes sami, i v tomto případě mám pro Vás pár doporučení:-). Například rychlý a jednoduchý účes, který se hodí i do ulic, vytvoříte pomocí tzv. "donutku", jak této vychytávce s oblibou říkám. Můj "výtvor" můžete omrknout hned na první fotografii. Já osobně takový účes vytvořím dokonce za pouhé 3 minutky. Tuhle šikovnou věcičku seženete například v H&M či v některých drogériích.
 Co se líčení týče, pokud by jste si rádi vykouzlili i vlastní make-up, určitě doporučuji výborné paletky od E.l.f. Často na stránkách této kosmetiky navíc probíhají různé akce a se všemi výrobky, které jsem si odtud prozatím pořídila, jsem vážně spokojená. Make-up, štětce, rtěnky, korektory a tak dále, všechno určitě omrkněte.


Doplňky a obuv
Sehnat hezké a zároveň kvalitní lodičky může být někdy opravdu legrace. Své stříbrné krásky na platformě, kterém jsem na maturitním plese měla, jsem sháněla opravdu dlouho. Ze všech e-shopů se na mě však usmívaly tak akorát nesympatické hrůzy s ještě více nesympatickými cenami, takže jsem si je nakonec náhodou pořídila za pár korun u Vietnamců. Na imatrikulaci jsem si například náhodou pořídila krásné béžové, semišové lodičky za pouhých 200 Kč v F&F. Co se doplňků týče, mou hlavní závislostí se pomalu, ale jistě stává Ebay. Níže přidávám požadovanou fotku z mého maturitního plesu:-).

 Koho z Vás letos čeká maturita?:-) Mějte se moc hezky a slibuji, že se budu snažit, být více aktivní. Poslední dobou skoro vůbec nestíhám, jelikož jsem se rozhodla dát svůj život plně do pohybu a upustit od starých, nudných a především stereotypních zvyků a celé minulosti, mějte se krásně a nezapomeňte psát a komentovat, vaše V.♥

37 komentářů:

  1. Tak to je super napsaný článek :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ples mě sice nečeká,ale článek se mi líbil a hrozně moc i náhrdelník na obrázku.Šperky nijak zvlášť neoblibuji,to už musí být a tohle je v mých očích překrásný skvost(samozřejmě na překrásné šíji).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, jsi opravdu nejmilejší:-*

      Vymazat
  3. Ahoj Vendy :),moc hezký článek s užitečnými radami :). Teďka jsem začala 3. semestr na VŠ, takže odmaturováno už mám :). Ráda bych viděla šaty, které sis na maturitní ples vzala ty :) a beztak i plno ostatních holek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šatky moc krásné! Děkuji za přidělení :)

      Vymazat
    2. Ahoj Verunko:-), není vůbec zač:-), jsem moc ráda, že se Ti článek líbí:-)*!

      Vymazat
  4. Krásny článok :) a síce mám ešte do matury ďaleko, no už teraz mám stužkovej plnú hlavu :)
    A tak isto by som chcela vidieť tvoju fotku z plesu. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je přidána:-), jinak ono se to nezdá, ale pěkně rychle to uteče:-)*

      Vymazat
  5. moc hezky napsaný článek.. na plesy chodím hrozně ráda:-)

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé Vendulko tobě to slušelooo :-)
    Já ty botky taky sháním, to víš. No bude to ještě boj. Ale zítra jdu konečně ke švadleně s tou látkou, tak snad mi poradí, co by se k tomu hodilo. Jak vidím, máme podobný vkus.
    Moc pěkný článek, za něj ti tleskám :-) Myslím, že hodně z nás pomůže :)

    Zúčastni se giveaway!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Hedvi, jsi zlatíčko:-*. Moc se těším až uvidím tvou plesovou fotku, budeš určitě ta nejkrásnější maturantka♥

      Vymazat
  7. Ahoj, na prvej fotke máš krásny náhrdelník. Myslím že som ho už niekde videla... Článok je velmi dobre napísaný :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  8. Vendulko, ty jsi ale princezna! <3 ty maturitní šaty byly naprosto úžasné! já jsem vždycky tíhla k extravaganci, takže jsem na maturitní ples vyrazila v dost netypických šatech :D - vrchní část tvořil průsvitný roláček, spodní dlouhá zlatá sukně, přes kterou byla ještě černá "síťovina", k tomu psaníčko z obrovskou zlatou mašlí.. a opravdu nikdo neměl stejné :D
    jinak u vietnamců jsou nejlepší botky! sama mám skoro všechny slavnostní právě od nich.. a rozhodně se nedají, co se pohodlnosti týká, srovnat třeba z botkama od Bati, z CCC.. zlatí vietnamci! :D :)
    a na první fotce máš náádherný náhrdelník :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veliké díky:-*, tak to máme podobný vkus, ráda bych tvé šatičky viděla, musely bát božské!♥

      Vymazat
  9. Přidávám se do fanklubu, sluší Ti to :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  10. Naozaj krásne spísaný článok. A len tak som prebehla tvoj blog a musím ti napísať, že si naozaj krásna ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji moc, já zase musím napsat, že jsi moc a moc milá:-*

      Vymazat
  11. maturuju sice až za dva roky, ale řeším dost i jenom šaty na bráchovy prodloužené :D mám dvoje z Asosu a nemůžu si vynachválit. Tleskám teda za účes, já si na hlavě vždycky šteluju něco dvě hodiny a pak jdu stejně jen s vyžehleným čírem a nehrotím to :D
    http://doris-pm.blogspot.cz/ zvu tě na GIVEAWAY! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šatičky z Asosu jsem si také plánovala pořídit, mají totiž většinu opravdu božských kousků:-). Jinak moc Ti děkuji, jsi zlatá:-*

      Vymazat
  12. Olá!!!, Deus te abençoe boa tarde, amiga amei o blog esta maravilhoso, post lindo, SUCESSO AMIGA.
    já estou te seguindo aguardo retribuição.
    Blog: http://arrasandonobatomvermelho.blogspot.com.br
    Canal de youtube: http://www.youtube.com/NekitaReis

    OdpovědětVymazat
  13. Jee tento článok je úžasný!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Vendulko, tento článek se ti náramně povedl! Je nápaditý a ještě jsem podobný nikde neviděla :-) jinak donutek taky strašně ráda používám. Je to taková rychlá záchrana :-) na plese ti to strašně slušelo! Vypadala jsi jako princezna a nemůžu si pomoct, ale když vidím blondýnky v modré barvě, tak vyvalím oči! :-) to je tak strašně krásná kombinace ♥ Na doplňky na ebay budu muset mrknout, protože se stávám šílený závisláček :-D já jsem je doposud nejraději kupovala třeba v bijou brigitte :-) těším se na další články :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, díky moc Janičko, za takový překrásný komentář:-*, jsem opravdu strašně moc ráda, že se Ti článek líbí. Však já se už těším na tebe jako na maturantku, budeš nejkrásnější! Doufám, že se i letos na plese uvidíme♥

      Vymazat
  15. Vendulko, nedala by jsi sem prosím návod, jak udelat ten "tvůj" donutek?? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:-), určitě, určitě:-), vymyslím nějaký návod a hodím ho sem.

      Vymazat