16.09.13

Interview: Seznamte se s módní návrhářkou M.Oplockou

Hezký večer přeji,
doufám, že se máte všichni jen a jen krásně. Já se teprve před chvílí vrátila domů, jelikož mě dnes čekal úvodní den na Mendelu. Nemohla jsem se však dočkat až Vám s radostí ukáži dnešní článek. Nic obdobného tu totiž ještě doposud nebylo. Celý dnešní příspěvek se bude týkat jedné talentované a půvabné slečny, kterou bych Vám moc ráda představila. Míša je opravdu velmi šikovná a kreativní dívčina, jejíž velkou vášní je móda. Pokud máte rádi moderní, stylové, originální a krásné oblečení či módní doplňky, šité třeba na míru, tento příspěvek Vás určitě chytne za srdce:-).

Krom toho, že svůj volný čas Míška věnuje především šití krásných módních kousků, studuje třetím rokem textilní VOŠ v Brně. Vše ostatní se můžete dozvědět v následujícím rozhovoru a níže i omrknout všechny překrásné výtvory Míši Oplocké. Jako bonus Vám mile ráda ukáži, co hezkého jsem si u této kočky objednala já.

1. Jak dlouho se navrhování již věnuješ?
Nejsem si úplně jistá, kdy jsem tomuto oboru propadla, ale řekla bych, že to bylo přibližně ve 2. nebo 3. ročníku na střední škole, kde jsem začala první šít a navrhovat pro sebe, poté jsem zkoušela i soutěže. Teprve po maturitě jsem začala šít na Fler a na zakázku.

2. Jak ses zrovna k této profesi dopracovala?
Měla jsem hrozně šikovnou babičku, která také dříve šila a naučila mě spoustu ručních prací, ale že půjdu studovat zrovna oděvnictví jsem se rozhodla až v průběhu devátého ročníku, kdy jsem sama pořádně nevěděla, co chci dělat.

3. Co všechno tvá výroba zahrnuje a je možno si nechat ušít například i něco na zakázku?
Zatím se orientuji jen na dámskou nositelnou módu, snažím se dělat jednoduché střihy na základě posledních trendů. Také jsem rozjela kolekci saténových a bavlněných kraťásků na doma či na spaní :). Na zakázky přijímám dámské společenské šaty, převážně pro maturantky, které mají konkrétní představu. Ostatní zakázky jsou vždy závislé na domluvě.

4. Na co by jsi případné zájemce nalákala?
Snažím se šít poměrně kvalitní věci, i když může někdy nastat problém s materiálem. Asi jsem přehnaně pečlivá (tvrdí kamarádka) a co se týče technologického zpracování, tak na tom si nechávám záležet :). Už se mi také dostalo několik kladných ohlasů, ať už hodnocení na Fleru nebo když mi někdo napíše do zpráv, že je s daným produktem spokojen, to mě vždy potěší :). Také jsem ochotná se na všem poměrně rychle domluvit a ušít do termínu.

5. Máš v plánu se navrhování věnovat i nadále do budoucna?
Ano, mám určitou vizi a sen, kterému se postupně snažím přibližovat, protože není nic krásnějšího, než žít si svůj sen. :)

6. Můžeme se těšit na podzimní kolekci?
Na podzimní kolekci už nemám bohužel čas. Musím se teď plně věnovat škole, abych ji úspěšně ukončila, také mám domluvené troje maturitní šaty, na kterých už musím začít postupně pracovat. Ale na co se těším nejvíce je nová značka, kterou zakládám s kamarádkou, bude orientovaná na domácí a noční prádlo, brzy budeme mít prezentaci na fb. :)

7. Jaké jsou tvé další koníčky?
Protože v dílně trávím většinu volného času, na ostatní koníčky už nemám téměř žádný čas a kolikrát ani energii. Mám ovšem ráda sport, v létě jsem jezdila na kolečkových bruslích, snažím se chodit cvičit a hodně času trávím s kamarády. Poslední dobou můžu také adrenalinové zážitky. Miluji cestování a mít více peněz, procestuji celý svět. :)

8. Kdyby jsi měla čtenářům doporučit jednu konkrétní věc ze své výroby, jaká by to byla?
Nejspíš by to byly bílé krajkové šaty, které jsem ušila letos v létě. Už při první zkoušce jsem se do nich zamilovala a dlouho jsem přemýšlela, jestli si je nechat nebo je prodat. Nakonec jsem se rozhodla pro prodej a jen asi týden po vložení na Fler, se šaty prodaly. I má modelka byla z těchto šatů unesená a váhala, jestli si je má vzít. :) Dokonce mi pak přišla zpráva od nové majitelky, že jsou šaty opravdu nádherné. 

Copak pěkného jsem si objednala já?

Saténové kraťásky byly pro mě jasnou volbou hned od začátku. U Míši jsem je obdivovala neskutečně dlouho, až jsem se jednoho dne konečně rozhodla pro objednání. Na výběr bylo hned z několika překrásných variant. Nakonec jsem zvolila božský vínový odstín. Nyní se nemohu dočkat až je budu mít doma. Ségra těmto lákavým kouskům také neodolala a objednala si taktéž jedny, můžete hádat jaké:-).Na výběr je jich opravdu mnoho!

Na závěr přicházím s tím nejdůležitějším a to s kontaktem na tuhle talentovanou módní návrhářku. Určitě neváhejte a všechny odkazy omrkněte. Budete-li mít nějaký dotaz, přání a tak dále, určitě se Míšu nebojte kontaktovat. Kromě toho, že je moc šikovná, je také velmi příjemná a komunikativní. Vše s Vámi probere do posledního detailu. Věřím, že Vám do oka padne nejedna věc, milé dámy. Navíc období plesu se blíží, takže se nějaké krásné šatičky můžou třeba hodit:-).

Kontakt:

Stránka na FB: Fashion by Michaela Oplocká (neváhejte a lajkujte)
Fler.cz : Fler
E-mail: Oplockamichaela@seznam.cz
A jsme u konce moji milí, doufám, že se Vám dnešní článek líbil a napíšete mi sem nějaký ten pěkný komentář, vaše V.

27 komentářů:

  1. Děkuji za tip Vendulko, projela jsem stránky a slečna je opravdu moc šikovná! Strašně se mi líbí ty saténové šortky, nad těmi bych asi i uvažovala, jenže jsou tam v tolika krásných barvičkách, že nevím, které bych nejraději :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Janičko:-), Míša je opravdu šikulka první třídy, která stojí za povšimnutí:-)! A co se těch šortek týče, měla jsem stejný problém, nejradši bych si objednala všechny:-D:-*

      Vymazat
  2. Supppppper! Rozhovory mám moc ráda! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším:-)!...a nebo spíše čtu:-):-D

      Vymazat
  3. Velmi pěkný a zajímavý článek, velmi ráda se podívám na slečny věcičky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí:-), určitě stojí za to omrknout to:-)!

      Vymazat
  4. super článek, hned jsem se koukala na ty saténové šortky!:-)

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  5. super článok :) tie kraťasky sú super :))

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji pěkně:-), ty šortky nemají chybu, sama jsem se do nich zamilovala:-D!

      Vymazat
  6. Moc krásný článek!Míšina tvorba se mi moc líbí! Šikovná slečna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se článek líbí:-)

      Vymazat
  7. Moc dobrý článek, slečna mě už teď hodně zaujala a ty její kraťásky jsou božské!!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Moni:-), Miška je vážně moc talentovaná a její výrobky jsou podle mě bomba:-):-*

      Vymazat
  8. To je parádní rozhovor :) Povedl se ti

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý článek, dobrý rozhovor:)
    A kraťásky? Jsou parádní! :3

    OdpovědětVymazat
  10. Tyjo ta slečna je neskutečně šikovná!:)
    www.enarastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedině souhlasím, mladičká a tolik talentovaná:-))!

      Vymazat
  11. Jéé super článek kočko ! :)Míša je moc šikovná, a rozhovory mám taky moc ráda ♥
    GIVEAWAY 2

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo ta slečna je neskutečně šikovná! :)
    www.enarastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ty kraťásky vypadají skvěle a pohodlně. Moc pěkný a hlavně zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Klárko:-), ty kraťásky vážně stojí za omrknutí:-))

      Vymazat
  14. Ty kraťásky vypadají skvěle a hlavně pohodlně. Moc pěkný a zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat